2024.július 13.
Jenő, Henrik

Politico: A kudarcos vita után Biden leváltásáról tárgyalnak a demokraták

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az első vitára Biden és Trump között péntek hajnalban került sor

Az amerikai Demokrata Párt képviselői a választások előtti kudarcos vita után Joe Biden elnök leváltásáról tárgyalnak – írja a Politico, számol be az oroszhirek.hu.

„A demokraták annyira bepánikoltak Joe Biden elnök gyenge vitateljesítménye miatt, hogy egyesek már aktívan tárgyalnak arról, ami egykor kimondhatatlan volt: a leváltásáról” – írja a lap.

Az első vitára Biden és Trump között péntek hajnalban került sor. A CNN televíziós csatorna forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy az Egyesült Államok Demokrata Pártját pánik kerítette hatalmába Biden megszólalásai után. Az amerikai elnökválasztást november 5-én tartják.

A lap szerint a Demokrata Párt három potenciális elnökjelöltjéhez közel álló stratégák elmondták, hogy a vita alatt elárasztották őket sms-üzenetekkel. Egyikük elmondta, hogy olyan kéréseket kapott, hogy az általa képviselt jelöltet Biden alternatívájaként jelölje. Ennek a jelöltnek a nevét nem hozták nyilvánosságra.

Egy másik lehetséges jelölt tanácsadója megjegyezte, hogy több „katasztrófa” üzenetet kapott kulcsfontosságú adományozóktól. Ragaszkodnak ahhoz, hogy a demokratáknak valahogyan foglalkozniuk kell a kérdéssel. Ugyanakkor elismerte, hogy nem sokat lehet tenni, hacsak Biden maga nem dönt úgy, hogy kiszáll a versenyből.

A Politico szerint Biden egyik fő adományozója és támogatója azt mondta, hogy itt az ideje, hogy az amerikai elnök befejezze a kampányát. A személy, akinek a nevét nem közölte, Biden teljesítményét „a történelem legrosszabbjának” nevezte, és azt mondta, hogy ez annyira „rossz, hogy senki sem fog figyelni Trump hazugságaira”.

„Bidennek ki kellene szállnia. Efelől semmi kétség” – állt az sms-ben.

A Demokrata Párt konvencióját augusztusban tartják, ahol Bident elnökjelöltnek fogják jelölni. Elméletileg a politikai szövetség megváltoztathatja az irányt, és más személyt jelölhet.

Arról, hogy a hivatalban lévő elnököt leválthatják a választási versenyben, ha az első vitát elveszíti Trump ellen, Seymour Hersh újságíró beszélt először.

Mi a reakciód?
👍tetszik
5
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek