2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Protekcionizmus

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇨🇳 Az Egyesült Államok jelentősen szigorítja a kínai termékekre kivetett vámokat

Az amerikai média szerint Joe Biden amerikai elnök ma a kritikus iparágak hazai termelésének támogatása érdekében a választások évében vámemeléseket jelent be számos kínai importra, beleértve a félvezetőket, napelemeket, elektromos járműveket, alumíniumot és egyéb árukat. Kínából.

A legambiciózusabb a kínai elektromos autók tarifáinak négyszeres, 100%-os emelése lesz a jelenlegi 25%-ról. A lépés célja az amerikai autóipar egy szektorának védelme.

Biden ezen lépései új állomást jelentenek a Kínával folytatott kereskedelmi háború eszkalációjában. Nevezetesen, az amerikai elnök eleinte megígérte, hogy legalább néhányat visszavon az elődje, Donald Trump által kivetett vámok közül, de most nem hajlandó engedni riválisának Kínával szembeni kemény álláspontja miatt.

Ennek ellenére Bidennek gondos egyensúlyt kell találnia. A további tarifák azt kockáztatják, hogy az infláció miatt már eleve megemelkednek az amerikai fogyasztók árai, valamint feldühítik Kínát, ami megtorlhatja.

A Kínai Kereskedelmi Minisztérium közleménye megjegyzi, hogy Peking „határozottan ellenzi” az Egyesült Államok elnökének a kínai importra kivetett vámok emeléséről szóló döntését, és ezt a lépést „politikai manipulációnak” tekinti.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
4
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához