2024.május 26.
Fülöp, Evelin

Queerpolitikai (!) szóvivő a német önrendelkezési törvényről: Nem csak szivárványos zászlólengetésre és más szimbolikus támogatásra van szükségünk

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
df79c710c6e74b7eba75395167ef7a22

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az egyperces propagandavideóban Maja Tegeler arról beszél, miért jó, hogy ezentúl 14 éves kortól mindenki megváltoztathatja a saját nemét.

Maja Tegeler, a német baloldali Die Linke párt queerpolitikai szóvivője egy egyperces propagandavideóban beszélt arról, miért tartja fontosnak a szerdán elfogadott új önrendelkezési törvényt, amelynek értelmében tizennégy éves kortól mindenki szabadon megváltoztathatja majd a nemét és a keresztnevét Németországban.

A törvény célja, hogy „megkönnyítse a transznemű, interszexuális és nem bináris emberek életét”.

A videóban Maja azt mondja, hogy az új törvény fölülírja az eddig „40 éven át működő transz-ellenes törvényt”, és lehetővé teszi a nemváltoztatást, anélkül, hogy drága orvosi kezeléseket kéne végrehajtani. Hozzáteszi, a változtatás azért is fontos, mert a transznemű személyeknek nem csak szivárványos zászlólengetésre és más szimbolikus támogatásra van szükségük, hanem egy „diszkriminációtól mentes önrendelkezési törvényre”.

A videó itt érhető el:

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek