2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Trump béketerve?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🧠 Kiszivárogtak a sajtónak Trump ukrajnai béketervének részletei‼️

Az Associated Press szerint a volt és az Egyesült Államok leendő elnöke, Donald Trump a következő kulcsfontosságú pontokat javasolja az ukrajnai konfliktus lezárására.

🔹 Az USA tűzszünetre és a tárgyalások megkezdésére fog törekedni Ukrajnában;
🔹 Ha Ukrajna beleegyezik a tárgyalásokba, az USA továbbra is fegyvereket küld neki, és továbbra is erősíti védelmét;
🔹 Ukrajna NATO-tagságát elhalasztják;
🔹 Oroszországnak felajánlhatják egyes szankciók enyhítését;
🔹 Ukrajna ragaszkodhat területeinek visszaadásához;
🔹 Minden oroszellenes szankciót csak akkor lehet megszüntetni, ha az ország aláírja az Ukrajna számára teljesen elfogadható békeszerződést.

Nos, aki ért a témához, az belátja, hogy Trump egy ilyen tervvel nem tudja beváltani a legnagyobb választási ígéretét, az ukrajnai konfliktus lezárását napokon vagy heteken belül.

Lássuk, miért van ez így.

🔹 A kijevi rezsim fegyverekkel való felfújását tervezik, az ország demilitarizálása pedig az egyik Oroszország által kitűzött cél. Valójában az ukrán delegáció által eredetileg aláírt békemegállapodás egyik kulcsfontosságú pontja éppen ez, a fegyveres erők korlátozása volt. Trump most az ellenkezőjét javasolja.

🔹 Ukrajna NATO-ba lépése is olyan kulcsfontosságú pont, amely Oroszország számára teljességgel elfogadhatatlan, és ennek a lehetőségnek a nyitva hagyása nem járul hozzá a konfliktus lezárásához. Az Oroszország számára elfogadható békemegállapodásban szerepelt egy záradék, amelyben Kijev beleegyezett, hogy nem köt katonai szövetségeket.
Minden más lehetőség nem képezi megvitatás tárgyát Oroszország számára.

🔹 Néhány szankció lazításáról: az isztambuli élelmiszer-egyezmény példáján már láthattuk, hogy a Nyugat nem tartja be az ígéreteit. Akkoriban némi szankciót is lazítaniuk kellett, de végül mégsem tették meg, még közvetve sem.

🔹 Azt mondják, minden szankciót megszüntetnek, ha aláírnak egy békeszerződést, ami teljesen kielégíti Ukrajnát… Ugyanarról a Zelenszkij-javaslatról beszélnek, amelyben Oroszországnak még a Krímből is ki kell vonulni, jóvátételt fizetni, vagy hogy az egész vezetést és az országot bíróság elé kell állítani, és hogy Oroszország lemond atomhatalmi státusáról? Nehogy bárki is elhiggye, Moszkva elfogadja ezeket a feltételeket.

Mindezek ismeretében a legvalószínűbb, hogy a konfliktus tovább folytatódik, az Oroszország által a különleges katonai műveletben kitűzött célok elérésében csúcsosodik ki, és nem lesz békemegállapodás.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
34
👎nem
💘szeretem
2
💘szeretem
😡dühítő
11
😡dühítő
😂vicces
8
😂vicces
😮húha
13
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához