2024.június 27.
László, Sámson
Hírek 🔊

A németek nem akarják elhinni, mi történik Magyarországon – keresik az okokat

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A FAZ elemzése szerint a magyar gazdaságnak szenvednie kellene az uniós források visszatartása miatt, ám valójában csökkent az ország függősége, a piaci szereplők pedig megszokták és beárazták a konfliktust.

A magyar gazdaság „szenved a jobboldali populista kormány” állami beavatkozása és az uniós források visszatartása miatt, ennek ellenére a részvénypiaca régiós összehasonlításban jobban fejlődik – írja a FAZ, amely rámutat, az orosz-ukrán háború kezdete óta a BUX index 47 százalékkal emelkedett, ami jelentősen meghaladja a régió más tőzsdei értékeit.

A szerző úgy véli, a jogállamisági eljárásnak valójában súlyos következményekkel kellene járnia, hiszen mintegy 15 milliárd euróról van szó. Ez arra enged következtetni, hogy a piaci szereplők megszokták és beárazták Magyarország és az Európai Unió konfliktusát.

A lapnak nyilatkozó vezető elemző megjegyezte, a vártnál sokkal gyorsabban javult a külkereskedelmi mérleg és a folyó fizetési mérleg egyenlege is, így jelentősen csökkent az uniós finanszírozástól való közvetlen függőség.

„Bár háború dúl a szomszédban, az uniós versenyképesség pedig hanyatlik, Magyarországot mindhárom hitelminősítő befektetésre ajánlja, és két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint az elmúlt évtized elején” – szögezte le korábban Varga Mihály pénzügyminiszter.

Mi a reakciód?
👍tetszik
108
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
7
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
2
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek