2024.július 13.
Jenő, Henrik

Putyin barátai lettek a németek is? Magyarország után ezúttal Németország blokkolt egy uniós szankciót

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Vajon meddig tudnak ellenállni az Európai Bizottság és az Egyesült Államok nyomásának?

Közel jártak az EU vezetői múlt pénteken ahhoz, hogy első alkalommal szankciókat vezessenek be az orosz cseppfolyós gáz ellen, de a németek az utolsó pillanatban megtorpedózták a javaslatot – állítja a Politico

Ahogy a portál írja: ez az oka annak, hogy végül nem került be a szombati békecsúcs témái közé az Egyesült Államok által is szorgalmazott tervezet. 

Az uniós ügyekben mindig naprakész lapnak hat uniós diplomata is megerősítette a történteket. Egyikük azt mondta, hogy

eddig mindig Magyarországot hibáztathatták ilyen helyzetekben, most viszont Németországot.

Az Európai Bizottság javaslata szerint be kellene tiltani az orosz LNG EU-s kikötőkből való továbbhajóztatását, célponttá válna három új orosz LNG-létesítmény, az uniós tagállamok viszont saját felhasználásra továbbra is vehetnék a cseppfolyós gázt Oroszországtól. 

A Politicónak nyilatkozó források azt mondták, most az Európai Bizottság tárgyal a német kormánnyal arról, hogy ne legyen vétó.

Mint megírtuk, a német kancellár ez idáig tagadta a vétót. Miután az első sajtóhírek megjelentek a múlt héten, Olaf Scholznak rögtön magyarázkodnia kellett,

teljes ostobaságnak nevezte azokat a vádakat, amelyek szerint Németország az új Magyarország, és úgy látja, nincs is blokkolva a csomag, csak még egyeztetnek a részletekről.

Úgy látszik, hogy az egyeztetés véget ért. A kérdés ezután az lesz, hogy vajon meddig tudnak ellenállni az Európai Bizottság és az Egyesült Államok nyomásának? 

Mi a reakciód?
👍tetszik
23
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
2
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek