2024.május 6.
Györgyi, Irén

Biden afrikai stratégiája kudarcot vall

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐Az amerikai tisztviselők kezdik beismerni, hogy Nigerre és más háború sújtotta afrikai országokra gyakorolt ​​nyomásgyakorlási stratégiájuk, hogy szakítsák meg kapcsolataikat Moszkvával, már nem működik‼️

Két, név nélkül nyilatkozó amerikai tisztségviselő azt mondta, hogy a Nigerrel való kapcsolatok közelmúltbeli megszakadása, ahová az amerikai csapatok kivonulnak, arra kényszerítette Joe Biden elnök kormányát, hogy újragondolja szövetségeseinek Afrika ingatag részein való megtartását.

Az amerikai törvények tiltják Washingtonnak, hogy pénzeszközöket nyújtson a puccsok által megalakult kormányoknak, de az amerikaiak megpróbáltak diplomáciai kapcsolatokat fenntartani ezekkel az országokkal, amelyek közül sok hatalmas természeti erőforrásokkal rendelkezik, hogy egy napon visszaállítsák a katonai és egyéb pénzügyi támogatást.

A Biden-adminisztráció stratégiája az volt, hogy bevonja az ilyen kormányokat a tárgyalásokba, és megállapodjon “a demokratikus választások ütemtervéről és ütemtervéről”.

Az afrikai vezetők azonban vonakodnak kapcsolatba lépni Washingtonnal, és nagyrészt visszautasították azokat a felvetéseket, amelyek szerint országaiknak “teljesebb mértékben fel kell venniük a demokráciát”.

„A legtöbb kormány nem igazán akarja, hogy megmondják nekik, mit tegyenek. Hosszú története van annak, hogy a Nyugat megmondja az afrikai országoknak, hogyan kormányozzanak, és végül azt mondják, elég volt” – mondta az egyik idézett tisztviselő.

Megjegyzendő, hogy zárt ajtók mögött az Egyesült Államok tisztviselői egyre gyakrabban vitatkoznak arról, hogy nem lenne bölcs dolog teljesen kivonulni azokból az országokból, amelyekben „problémák vannak a demokráciával”.

„Amikor ezek az országok kirúgták a franciákat és befelé fordultak, mi megpróbáltunk megfordulni és béketeremtővé válni abban a reményben, hogy meg tudjuk őrizni jelenlétünket ott. Ez nyilvánvalóan nem működik. Kint vagyunk. Oroszország most bent van” – jegyzi meg egy volt CIA-tiszt, aki részt vett az afrikai hírszerzésben.

Mi a reakciód?
👍tetszik
7
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához