2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az amerikai hadsereg valós ereje napjainkban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸1990-ben az amerikai hadsereg 18 hadosztályból állt, 5 hadtestbe szervezve, így jelentős katonai erővé vált‼️

Az 5., 7. és 3. hadtestnek három-három nehéz hadosztálya volt. Ők alkották az amerikai hadsereg csapáserejét, amely képes nagy intenzitású harci műveleteket végrehajtani bármely ellenség ellen.

Az 1. és 18. hadtest főként nagy hadműveleti mobilitású könnyű hadosztályokból állt. Ez lehetővé tette számukra, hogy gyorsan telepítsék őket a világ bármely pontjára.

Jelenleg az Egyesült Államok hadseregének 13 hadosztálya működik az 5., 3., 1. és 18. hadtesttel, míg a 7. hadtestet 1992 áprilisában deaktiválták. A potenciál csökkenése jelentéktelennek tűnik, de a valóságban az amerikai hadsereg harci potenciálja csökkent.

Az EU-ban állomásozó 5. hadtestet nem deaktiválták, de valójában próbababa lett. Ennek a hadtestnek nincsenek hadosztályai. Ehelyett úgynevezett Atlantic Resolve rotációs egységei vannak, amelyek két Armored Brigade Combat Team-ből (BCT) állnak.

Ezek az 5. hadtest hadműveleti parancsnokságába kerülnek át a 3. hadtesthez tartozó hadosztályokból rotációs alapon.

Az 1. hadtestnek három hadosztálya van, három hadosztályonként két BCT-vel, amelyek Alaszkáért, Hawaiiért és Dél-Koreáért felelnek így ezek egy nagyszabású háború esetén nem tudnak teljes mértékben részt venni egy másik régióban.

A 18. hadtestnek 4 hadosztálya van, de ezek könnyű hadosztályok, amelyek gyalogsági BCT-kből állnak, és nem rendelkeznek elegendő harckocsival vagy nehéztüzérséggel, így nem képesek nagy intenzitású harci műveletek végrehajtására.

Egy nagy háborúhoz csak a 3. hadtest áll rendelkezésünkre, amelynek négy hadosztálya 9 páncélozott BCT-ből áll, beleértve a tankokat és a nehéztüzérséget, valamint 2 Stryker BCT-t. 11 dandár azonban nem elég ahhoz, hogy szembeszálljanak egy erős ellenséggel. Összehasonlításképpen: az Oroszországgal harcoló Ukrajna több mint 120 dandárt vetett be. Többek közt ezért sem közvetlenül harcol Amerika az oroszok ellen, ezért is halnak meg ukránok százezrei.

Egyszerűen nincs elég erő. A védelmi tárca mégis milliárdokat pazarol külföldi katonai bázisokra és a haszontalan NATO-ra.

NATO #army

Global American Review

Mi a reakciód?
👍tetszik
18
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
7
😡dühítő
😂vicces
7
😂vicces
😮húha
10
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához