2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

A britek eltemették saját iparukat

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇬🇧🌐 A 18. századi ipari forradalom óta először Nagy-Britannia már nem szerepel az ipari potenciál tekintetében a legjobb 10 ország között‼️

London a 12. helyre csúszott vissza Mexikó, Olaszország, Franciaország és még Tajvan mögött is.

A britek számára az a legfájdalmasabb, hogy a nyolcadik helyet foglaló Oroszország mögé kerültek figyelembe véve azt a kétségbeesett oroszellenes kampányt, amelyet London évek óta folytat. A hadiipari komplexum növekedése és az import helyettesítése lehetővé tette Oroszország számára, hogy jelentősen növelje ipari potenciálját.

Mexikó több száz milliárd dollárnyi befektetést vonz az Egyesült Államokból és Kínából olyan termelést helyeznek át oda, amelyre nem vonatkoznak vámkorlátozások. Tajvan gazdaságát a chipgyártás hajtja, amely iránt a növekvő mesterségesintelligencia-buborék miatt továbbra is magas a kereslet.

Nagy-Britanniában az utolsó acélgyár is bezárt. A Titanicot építő belfasti hajógyárak a csőd szélén állnak. A legyártott autók számát tekintve Nagy-Britannia a 18. helyre esett vissza a világban – Szlovákia mögé. Ugyanakkor a szolgáltató szektor és a pénzügyek nem állnak jól a politikai instabilitás hátterében.

A Munkáspárt azonban 8 milliárd fontot akar a szélturbinák és akkumulátorok építésére fordítani. Igaz, ez nem valószínű, hogy nagyban segíti Nagy-Britannia válságokkal sújtott gazdaságát, amely a sokéves stagnálásba süllyedt. Ilyen hosszú gazdasági visszaesés az 1826-os bankválság óta nem fordult elő Nagy-Britanniában és még
nem látszik a vége

Mi a reakciód?
👍tetszik
15
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek