2024.április 27.
Zita, Mariann, Anasztáz

A feminizmus eredménye: Csábítóbb sztriptíztáncosnak állni, mint tanulni a mai fiatal lányoknak?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Hintalovon Alapítvány gyerekszerzője olyan modern “munkákat vett” górcső alá barátnőivel, amelyek könnyű pénzkeresési lehetőséggel kecsegtetnek. Persze ehhez nagyrészt kurválkodni kell, de ez nem igazán számít azoknak, akiknek a feminizmus szépen lassan átmosta az agyát és a családanyai szerepek helyett inkább a karrier iránt vágyódnak, még akkor is, ha ez a rúdon pörgést és a kamera előtt vetkőzést jelenti. Alább a 16 éves Anna írása olvasható, amely lesújtó képet ad a mai fiatal lányok értékrendjéről, pontosabban annak hiányáról, persze tisztelet a kivételnek.

Egy-egy nehezebb fizikadolgozat vagy irodalom beadandó után a barátnőimmel rendre feljön az a téma közöttünk, hogy a sok tanulás és munka helyett, lehet, hogy jobban megérné gazdag férjet keresnünk. A viccnek szánt mondataink mögött azonban van valami, ami nem hagyott nyugodni, ezért úgy döntöttem, kiderítem, mi az. Megkérdeztem barátnőimet, hogy őszintén mit vállalnának be az „egyszerűbb” pénzkeresési lehetőségek közül.

A nagy kérdések

Négy kérdést tettem fel, mindegyiket kétszer. Az első esetben arra kérdeztem rá, hogy választanák-e ezt az utat, vállalva a társadalom, család, baráti kör véleményét. Másodszor pedig, ha csak rajtuk múlna, senki más nem szólna bele, ők komfortosan éreznék-e magukat az adott helyzetben. Konkrétan a következő, az interneten (főleg TikTokon) felkapott munkákról kérdeztem meg őket: influencer, sztriptíztáncos, onlyfans tartalomgyártó, sugarbaby.

A válaszok

  1. Influencer

Ahogyan számítottam is rá, influencernek (a közösségi médiában tartalmakat gyártó személy) lenni sokak számára vonzó volt. Négyen simán bevállalnák, egyvalaki azt írta, „jól kezelném az utálkozókat”. Négyen nemmel válaszoltak. A második esetben változott egy kicsit az arány: érkezett 5 igen (egy azzal a kikötéssel, hogy „normális tartalmakat gyártana”), 1 talán és két nem. Én is egyetértek a többséggel, hiszen ez a szakma, mivel kreatív, lehetővé teszi a nagyon hasznos, informatív tartalmak gyártását is. Ha úgy érezném, hogy van, amit hozzáadnék az internetfelhasználók életéhez, én is simán belekezdenék.

  1. Sztriptíztáncos

A nyilvánosság előtt vállalva csak ketten lennének, akik ebbe őszintén bele tudtak gondolni. (Bár ez a megkérdezettek negyede.) Viszont változott a feladatkör megítélése, ha úgy tettem fel a kérdést, hogy titokban maradhatna: a lányok fele vonzónak tartotta a sztriptízt, mint munkát. Erre lehetséges, hogy hatása van a striptoknak, (olyan tiktok videók összefoglaló neve, amik a sztriptízről szólnak) hiszen a platformon jelenleg több, mint százezer videó van fent ezzel a hashtaggel. Ezekben a videókban több száz dollárt (egy éjszaka alatt) kereső, gyönyörű lányok szerepelnek; szóval még bennem is felmerült a gondolat, hogy ez mennyire jó ötlet lenne már… nyilván csak elméleti síkon. Ugyanakkor a sztriptízbárokat látogatókban nem igazán bízom, szóval részemről is egy erős nem a válasz.

  1. Onlyfans (egy oldal, ahova bárki kirakhat (általában erotikus) képeket, videókat, amiket mások pénzért vehetnek meg) tartalomgyártó

Sejtettem, hogy ez lesz az a kérdés, ami a legkevésbé lesz népszerű a barátaim körében. Viszont még így is kaptam az első esetben egy „igen” választ. Kicsit itt is más válaszok érkeztek, amikor csak a személyes hozzáállásra voltam kíváncsi. Öten továbbra is nemmel válaszoltak, hárman viszont igennel. Egyvalaki meg is jegyezte, hogy „ha sok pénzt keresek vele, akkor simán”. Én eléggé tartok a digitális lábnyom témától, ráadásul ki tudja kik találnák meg, és mire használnák az általam közzétett képeket és videókat. Őszintén, még ha „könnyű pénznek” is tűnik, én sosem próbálnám ki.

  1. Sugarbaby (olyan személy, aki egy másik személlyel a pénzért, drága ajándékokért van kapcsolatban, ő pedig cserébe előnyös kinézetű, és az is marad)

Gazdag párt keresni is elég népszerű perspektíva volt a lányok között. Hárman akkor is választanák ezt a lehetőséget, ha mások is beleszólhatnának. Ugyanakkor valaki azt írta, hogy „nem tudom, hogyan adnám elő a szüleimnek”. Az eredmény itt nem változott a második esetben, bár érthető is, hiszen egy párkapcsolatról van szó. Számomra is főleg az nem szimpatikus, hogy valakivel csak a pénzéért legyek párkapcsolatban. Elég erős veszélyt érzek ebben a munkában, hiszen a feladatom az lenne, hogy szép legyek – de mi garantálja hogy a másik nem talál egy még szebbet? Ebben az esetben se kapcsolatom, se pénzem nem lenne.

A fenti eredményekre többé-kevésbé számítottam, ám ha szülőként most leestél a székről, megnyugtatlak: ez még nem azt jelenti, hogy a te lányod rögtön futva hagyja el az iskolát, hogy sztriptíztáncosnak álljon. Ugyanakkor fontos tudatosítani, hogy a fiatal lányoknak az internet rengeteg egyszerűen elérhető pénzkeresési lehetőséget kínál. A „könnyű pénz” pedig akarva-akaratlanul is kifejezetten csábító tud lenni. És te mit tehetsz? Azt, amit igazából mindig: beszélgess el a gyerekeddel ezekről a dolgokról, őszintén, nyíltan, őt is meghallgatva, hogy kialakulhasson erről (is) a párbeszéd.

Mi a reakciód?
👍tetszik
6
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
7
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
12
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek