2024.április 27.
Zita, Mariann, Anasztáz

Elképesztő részletességgel beszélt az ukrán hírszerzés feje munkájáról: “Sosem fogjuk hivatalosan elismerni, hány embert öltünk meg”

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Bő egy órás interjút adott az ukrán állami médiának Vaszil Maljuk altábornagy, az ukrán belbiztonság (SZBU) vezetője, melyben lényegében elismerte: az alakulat a háború kirobbanása óta számtalan prominens oroszbarát ukránnal végzett – Írja a Sky News.

Az SZBU-főnök az interjú során kijelenti: Kijev soha nem fogja hivatalosan vállalni a felelősséget a gyilkosságok miatt, ez nem jelenti ugyanakkor azt, hogy “ne tudna néhány részletet megosztani”.

Maljuk szerint fő munkájuk azon ukrán származású személyek kiiktatása, akik aktívan támogatják az orosz inváziót. Ügynökök és besúgók hálózatán keresztül szereznek információkat, amiből ha elégséges összegyűlik, végeznek a célszeméllyel.

Az interjú során több név is elhangzik, kettő azonban kiemelt figyelmet érdemel: egyfelől bizonyosságot nyert az az eddig is valószínű információ, hogy az SZBU rendelte meg az ukrán származású Vladlen Tatarszkij meggyilkolását. A háborús blogger Szentpéterváron egy közönségtalálkozó során vesztette életét, amikor egy ajándékként neki adott apró mellszobor felrobbant.

Még ennél is érdekesebb ugyanakkor az, hogy Maljuk kijelenti, az ukrán belbiztonság próbálta meg felrobbantani Alekszandr Dugint, Putyin “házi ideológusát”.

Dugin végül másik kocsiba szállt be, így a detonációban a lánya halt meg. A történet számos összeesküvés-elméletet szült, kezdve attól, hogy Putyin “unta meg” a filozófus munkásságát egészen addig, hogy kifejezetten Dugin lánya volt a célpont, figyelmeztetésképp.

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
49
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
4
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek