2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A „jócselekedetek napjával” lúgoznák ki a nagyböjtöt és az adventet Kanadában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
diotoro

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az elmúlt napokban több Kanadáról szóló cikk is megjelent a vdtablog.hu hasábjain, és ez nem csupán a véletlennek köszönhető. Az utóbbi években az észak-amerikai ország a „woke-izmus” egyik fellegvárává vált azzal a mérhetetlen mennyiségű politikai korrektséggel és progresszióval, amit állampolgárainak nyújt. Legyen szó akár a legsötétebb időket idéző véleménydiktatúráról, vagy arról, hogy bűncselekménynek nyilvánítják, ha egy szülő a hagyományos nemi szerepek mentén igyekszik gyermekét felnevelni. A legújabb divat a „jócselekedetek napja”, amely Észak-Amerika-szerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A nem is olyan új őrület

Talán nem okozunk nagy meglepetést olvasóinknak azzal, hogy Kanada nem kifejezetten a hagyományos értékek, a normalitás és a kereszténység támogatásáról híres – habár az ország erős keresztény gyökerekkel jelentkezik, kulturális sajátosságaiban pedig erősen felfedezhető a brit és a francia hatás.

A „jócselekedetek napja” (Random Act of Kindness Day, tükörfordításban „véletlenszerű jócselekedetek napja”) hamarosan aktuális időpontjáról és történetéről a nationaltoday.com ünnepnap-követő oldalon tudnak informálódni az észak-amerikaiak. A legtöbb forrás szerint az „ünnepnap” története egészen 1986. február 17-ig nyúlik vissza, amikor valaki egy kaliforniai étterem terítőjére írva arra szólította fel az embereket, hogy hajtsanak végre jócselekedeteket.

 

Az összes világvallásban fontos szerepet játszanak a jócselekedetek

A kedvesség és az idegenekkel szembeni jócselekedetek nagyon fontosak, hiszen adott embertömeg többek között ilyen apró gesztusok segítségével tud összetartó közösséggé válni. A „jócselekedetek napja” ismertetője szerint ezen a napon érdemes kedvesnek lenni másokkal, segíteni az idős szomszédnak a bevásárlásban, társalogni egy magányos személlyel stb.

A segítségre szoruló, idős, nehéz helyzetben lévő emberek megsegítése az összes világvallás tanításának szerves részét képezi. A keresztények bizonyos időszakokban (pl. advent, nagyböjt) igyekeznek az átlagosnál is nagyobb figyelmet szentelni ezen tevékenységekre, így valójában már léteznek azok a hagyományos időszakok, amik megfelelnek a „jócselekedetek napja” szellemiségének.

A hagyományt felváltja a „progresszió”

Hogy miért volt mégis szükség egy új, állítólag „évről-évre növekvő népszerűségnek örvendő” ünnepnap megalkotásának?

A baloldal számára bevált trend a hagyományok elpusztítása, lecserélése, az ünnepek, események vallási mivoltuktól való megfosztása, és az így keletkező űr világi tartalmakkal való kitöltése.

Elég csak a cserkészet helyébe lépő úttörőmozgalomra, a Szent Miklós legendájából eredő Mikulás Télapóra cserélésére, a karácsony helyett a kommunista időkben létrehozott fenyőünnepre, esetleg az utóbbi évek során Nyugat-Európában elterjedt fényünnepre gondolni. Számos további példát lehetne felhozni erre a szörnyű trendre, és úgy látszik, Kanada nem kíván kimaradni egyetlen liberális őrületből sem.

A felvázolt sötét kép ellenére Kanadában is vannak még normalitáspárti, hagyományaikat tisztelő, és a szélsőbaloldali agymosást elutasító emberek. A héten számoltunk be róla, hogy hogyan és miért bontakozott ki egy még soha nem látott mértékű tiltakozási hullám Justin Trudeau miniszterelnök és kormánya ellen. Erről az alább beágyazott cikkünkben olvashatnak:

Milyen tüntetés zajlik jelenleg Kanadában?

 

 

Kiemelt képünkön a karácsony kisajátítását célzó balliberális propaganda egyik példája, egy homoszexuális diótörőt ábrázoló figura egy bolt polcán. Forrás: Twitter/peteetchou

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához