2024.május 7.
Gizella, Gusztáv, Bendegúz

A Mesterséges Intelligencia életre kelti majd a szexbabákat – a Google korábbi vezetője szerint

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
033017 mw companionbots final 1280x720

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A szerelem és a kapcsolatok hamarosan “újraterveződhetnek” Mo Gawdat szerint

A mesterséges intelligencia legújabb vívmányai hamarosan ahhoz vezethetnek, hogy a szexbabák “életre kelnek”, és a társkereső oldalakat elárasztják a valósághű AI avatárok, állította Mo Gawdat, a Google X korábbi üzleti igazgatója.

A Google kutatás-fejlesztési részlegének egykori vezetője az Impact Theory podcastnak adott nemrégiben adott interjújában azt mondta, hogy az AI, a virtuális és a kiterjesztett valóság konvergenciája végül megváltoztathatja a társadalom szerkezetét és “a szerelem és a kapcsolatok nagyon jelentős újratervezését” eredményezheti. 

A házigazda Tom Bilyeu kérdésére, hogy milyen közeljövőbeli zavarokat okozhat az AI hideg, különösen a szex tekintetében, Gawdat megjegyezte, hogy az alternatív szexuális tevékenység már itt van, és az embereknek csak be kell szerezniük egy VR headsetet és meglátják, milyen hihetetlenül valósághűvé váltak a szexszimulációk. 

“Gondoljunk csak bele, mennyi illúziót van még, amit nem tudunk megfejteni” – jelentette ki Gawdat, hozzátéve, hogy “a szex végül is az agyban történik, és a fizikai aspektusát nem olyan nehéz szimulálni”.  

“Ha meg tudunk győzni arról, hogy ez a szexrobot él, vagy hogy a virtuális valóság headsetben vagy egy kiterjesztett valóság headsetben megélt szexélmény él, akkor tessék.

Menjünk néhány évvel előrébb és gondoljunk a Neuralinkre és más, közvetlenül az idegrendszeredhez való kapcsolódási módokra, miért lenne szükséged egyáltalán egy másik [emberi] lényre?” – kérdezte Gawdat.

A korábbi CBO azzal érvelt, hogy a társaság öröme és a szexualitás “mind az agyadban lévő jelek” és azt javasolta, hogy az ilyen tevékenységet szimulálni lehetne, hasonlóan ahhoz, ahogyan a tudósok ma már “nagyon könnyen” szimulálni tudják, hogyan mozgatjuk az izmokat és másoljuk más agyi jeleket. 

679fdefe e802 4042 873b cfc69af765c7 768x432


Gawdat a továbbiakban elutasította a mesterséges intelligencia érzékenységéről vagy arról szóló “hatalmas vitát”, hogy az embereknek hogyan kellene vele kapcsolatba lépniük.

“Számít-e, hogy a képernyőn hozzád beszélő Morgan Freeman valóban Morgan Freeman vagy egy mesterséges intelligencia által generált avatár, ha meg vagy győződve arról, hogy az Morgan Freeman?”. 

Megjegyezte azt is, hogy az AI-technológia továbbfejlesztése nagy üzleti ösztönzőkkel jár, különösen a társkereső alkalmazások területén, ahol az olyan alkalmazások, mint a Replica – egy AI chatbot, amely megtanulja utánozni a felhasználók írásmódját, hogy kötődést alakítson ki velük – már mintegy 2 millió felhasználóval büszkélkedhet. 

“Mivel pénz van benne, mi akadályozná meg, hogy a következő társkereső alkalmazás avatárokat adjon a randizáshoz?” – tette fel a kérdést.

“Sokan ki fogják próbálni”
– állította Gawdat, aki elismerte, hogy nem tudja, hogy az ilyen “hátborzongató” fejlesztések jót vagy rosszat jelentenek-e.

A teljes cikket fordította és szerkesztette: VilagHelyzete

Forrás:vilaghelyzete

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek