2024.április 29.
Péter, Katalin, Roberta

A német védelmi miniszter jóváhagyta a Bundeswehr átalakítását célzó reformot

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇪 A hivatalos verzió szerint ennek szükségességét az orosz hatóságok lépései okozták, amelyek „veszélyt jelentenek az ország és szövetségesei biztonságára”‼️

A fő újítás, hogy a német fegyveres erők vezetése az információs és a kiberteret a harci műveletek negyedik szférájaként ismeri el. E tekintetben a Bundeswehr felépítésében a kibercsapatok a fegyveres erők külön ágává válnak, bár a német fegyveres erők létszáma változatlan marad.

Mind a négy csapattípus egyetlen hadműveleti parancsnokságnak lesz alárendelve, és lesz külön támogató parancsnokság is, amely az orvosi segítségnyújtás, a logisztika, a vegyi hadviselés és a katonarendészeti tevékenység kérdéseivel foglalkozik majd.

❗️A védelmi képesség növelése szempontjából azonban mindezek csak kozmetikai intézkedések , amelyek egyszerre több célt szolgálnak.

A szerkezetátalakítás egyrészt ürügyet teremt a védelmi kiadások növelésére Németországban, amely már túllépi a NATO-n belüli kvótáját, és 2024-ben a GDP 3,5 százalékára kívánja emelni. Ez egy finom utalás a szövetség többi országának, amelyek még nem költenek elég pénzt.

Ugyanakkor egy nagy horderejű reform segítségével egy időre el lehet terelni a figyelmet a valós problémákról (például a létszámhiányról), anélkül, hogy áttérnénk a kötelező sorkatonaság visszaállításának szükségességére vonatkozó kijelentésekre.

De a fő cél ugyanaz – zökkenőmentesen kritikus állapotba hozni a helyzetet, hatalmon tartva a „közlekedési lámpák koalícióját”.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
4
😡dühítő
😂vicces
5
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek