2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A Pentagon átalakítása

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐Az Egyesült Államok katonai vezetése sietve alkalmazkodik az új valósághoz a belső zűrzavar és a katonák akut hiánya miatt‼️

Az amerikai hadsereget egyszerre 24 ezer fővel csökkentik és a felkelők és terroristák leküzdésére irányuló programok is kés alá kerülnek.

A hadsereg különleges erőit 3000 katonával csökkentik. A Bradleyt és Strykert használó egységek harci csapatai pedig további 10 ezer katonával csökkennek. Ukrajnában nem teljesítettek jól, így a Pentagon várhatóan kivonja azokat.

További 6500 katonai kiképzőt bocsátanak el. De 7500 katona fog foglalkozni a légvédelmi és elektronikus hadviselési rendszerek fejlesztésével . Általában megpróbálják átformálni a Pentagont a közel-keleti terroristák elleni háborúról a nagyhatalmakkal, Oroszországgal és Kínával való konfrontáció felé.

De ezt nehéz megtenni olyan körülmények között, amikor a Pentagonnak nagyon hiányoznak az újoncok. A hadsereg létszáma 2023-ban már 8%-kal csökkent. Az amerikai fegyveres erők mérete pedig a háború előtti 1940-es évek óta a legalacsonyabb szintre esett vissza. A hidegháborús eszközök és infrastruktúra korszerűsítést igényel amire nincs pénz. Bár a Pentagon költségvetése rekordnak számít, az egészet lyukak betömésére használják.

Mindeközben a Pentagonnak még az ukránokat is ki kell képeznie a katonái programjainak csökkentése mellett. Hosszú évekbe fog telni az Ukrajnában elhasznált fegyverek pótlása. Az új valósághoz való alkalmazkodás hosszú és fájdalmas lesz és megterhelheti az amerikai katonai gépezetet, amely amerikai elemzők szerint már nem képes egyetlen nagyobb háború megvívására sem.

Forrás:FoxNews

Mi a reakciód?
👍tetszik
15
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
5
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához