2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A presbiteriánus lelkész szerint a csecsemők abortusz útján történő megölése “áldás” és “szeretetből elkövetett tett “

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
kep 48

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Megölni egy meg nem született gyermeket csak azért, mert lány, “erkölcsi jótétemény”. Egy meg nem született fiú megölése azért, mert Down-szindrómás, “szeretetből elkövetett tett. “. Megölni egy meg nem született babát csak azért, mert elfelejtetted használni a fogamzásgátlót, és még nem akarsz szülő lenni, “kegyelmi cselekedet”, “áldás”.

Lényegében ez az az üzenet, amelyet a presbiteriánus lelkész küldetésként vállalt megosztani Amerika-szerte a keresztényekkel. Rebecca Todd Peters tiszteletes természen nem beszél gyilkosságról vagy csecsemőkről az igény szerinti abortuszt népszerűsítő prédikációiban.

A Religion News Service szerint Peters július 9-én az észak-karolinai Chapel Hill Közösségi Templomban tartott prédikációjában elmagyarázta, miért gondolja úgy, hogy a keresztényeknek megkötés nélkül támogatniuk kellene az abortuszt, bármilyen okból történne is.

“Az abortusz egy erkölcsi jótétemény. Az abortusz szeretetből elkövetett tett. Az abortusz kegyelmi cselekedet.” – mondta Peters a gyülekezetnek. “Az abortusz áldás.”

A beszámoló szerint a beszéd alatt egy élénk rózsaszín stólát viselt, amelyen a milliárd dolláros abortuszlánc, a Planned Parenthood [Tervezett Szülővé Válás] logója volt látható.

Peters a Presbiteriánus Egyház (USA) felszentelt lelkésze, az Elon Egyetem professzora és abortuszaktivista. Évek óta előadásokat tart, könyveket és cikkeket ír arról, miért tartja erkölcsösnek és etikusnak a meg nem született csecsemők abortusz útján történő megölését.

A hírportálnak azt nyilatkozta, kötelességének tartja, hogy szembeszálljon a katolikus egyház és a protestánsok által tanított életpárti meggyőződéssel.

A beszámoló szerint az elmúlt két évben Peters legalább 55 hasonló prédikációt és előadást tartott, a Reprodukció Méltósága Közösségeinek Spirituális Szövetsége nevű abortuszpárti csoport pedig, amelynek társalapítója volt, otthont ad és olyan tananyagot biztosít képzési szemináriumok céljára az egyházak számára, amely keresztény érveket sorakoztat fel az abortusz mellett.

Évekkel ezelőtt Peters azt mondta, hogy ő maga is átesett két abortuszon. Önkéntes kísérő is volt egy Kentucky-i abortuszklinikán, amíg a PCUSA felekezetnél dolgozott.

“Éreztem, hogy Isten velem van, amikor eldöntöttem, hogy véget vetek két terhességemnek, és nem éreztem bűntudatot, szégyent, vagy hogy ez bűn lenne” – mondta július 9-én a templomi gyülekezetnek. “A kényszerből vállalt terhesség vagy szülés nem szent.”

A beszámoló szerint azt mondta, hisz benne, hogy az abortusz, bámely okból végezték is, erkölcsileg igazolható, és az az elképzelés, hogy az abortusz helytelen, “a kereszténység patriarchális nőiség-víziójában gyökerezik”.

De ahogy az egyik gyülekezeti tag a hírportálnak mondta, miután meghallgatta Peters prédikációját, a lelkész elfeledkezett a parancsolatról, hogy “ne ölj!”

Számos fő protestáns fordított hátat ennek a parancsolatnak és más szentírásnak, amelyek a meg nem született csecsemők értékét hangsúlyozzák és Isten irtózását ártatlan vér ontásától, amikor az anyaméhben létező életről van szó.

Tavaly a PCUSA elfogadott egy határozatot, amely támogatja a “reprodukciós jogokat” és az “abortuszgondozást”, és a LifeNews arról számolt be, hogy Krisztus Egyesült Egyháza és az Egyesült Metodista Egyház hasonló támogatást nyújt az abortuszhoz.

Az igazi kereszténység felemeli a legsebezhetőbbeket, megvédi a védteleneket és együttérez a szenvedőkkel. Ebben benne foglaltaknak az anyaméhben lévő csecsemők is, akiket az egész Biblia egyedüli, értékes, az Isten képmására teremtett emberi lényekként ismer el.

A keresztények szerte az Egyesült Államokban azon fáradoznak, hogy megmentsék a meg nem született csecsemőket, és támogatást és bátorítást nyújtsanak a rászoruló állapotos és szülőanyáknak. Természetesen más valláshoz tartozó és nem hívő életpártiak is teszik ezt. A keresztények terhességi központokon, anyaotthonokon és sok más jótékonysági szervezeten keresztül gyakorolnak mások iránti igaz szeretetet azáltal, hogy babafelszerelést, lakhatást, pénzügyi támogatást, szülői életre felkészítő tanfolyamokat és még sok mást biztosítanak, hogy segítsék az anyák és csecsemők millióinak boldogulását.

Forrás:lifenews

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

2 Responses

  1. Végtelenül szomorú, hogy ilyen tudósítás megjelenhet, amely rombolja az alap erkölcsi tanítást. A második probléma, hogy a nőket buzdítja gyilkosságra, és sutba dobja, hogy minden embernek joga van az élethez!

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához