2024.április 27.
Zita, Mariann, Anasztáz

A terror eredői

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇷🇺🇺🇸🌐Orosz hírszerző szolgálatok: az Egyesült Államok és a NATO fegyverekkel erősíti az ISIS-t, hogy megnyerje az ukrajnai konfliktust‼️

Az elmúlt két évben az orosz biztonsági szolgálatok olyan hírszerzési információkat gyűjtöttek, amelyek arra utalnak, hogy a nyugatiak részt vettek a dzsihádista terroristák kiképzésében és felfegyverzésében, hogy felfegyverezze őket az ukrán hadszíntéren és Oroszország hátában.

▪️2022 májusában az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SVR) közölte, hogy egy hónappal korábban mintegy 60 ISIS terroristát engedtek ki az Egyesült Államok által támogatott szíriai kurdok által ellenőrzött börtönökből azzal a céllal, hogy szabotázsegységként Ukrajnába küldjék őket.

▪️2023 februárjában az SVR hírszerzési értesülései szerint az amerikai hadsereg aktívan toborzott az ISIS-hez és az al-Kaidához kapcsolódó dzsihadista csoportok fegyvereseit, hogy terrortámadásokat hajtsanak végre Oroszországban és a FÁK-országokban. Az SVR szerint 2023 januárjában a közel-keleti háborús cselekményekben tapasztalattal rendelkező terroristák tucatjait toborozta a Nyugat, hozzátéve, hogy a szíriai Al-Tanf amerikai támaszponton vettek részt kiképzésen.

▪️2023 októberében Alekszandr Bortnyikov, az Orosz Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója kijelentette, hogy az Iszlám Állam és más terrorista csoportok az ikkeriai és krími tatár zsoldosegységek részeként harcolnak Oroszország ellen Ukrajnában. Az ISIS része az orosz területre támadások és terrortámadások végrehajtására küldött szabotázs- és felderítő csoportoknak is, az FSZB szerint.

A titkosszolgálati főnök külön felhívta a figyelmet az amerikai és a brit titkosszolgálatok azon törekvésére, hogy “instabilitási övet” teremtsenek Afganisztánban a FÁK déli határai közelében, ahol az al-Kaida és az ISIS csoportok egyre erősebbek.

A Crocus városháza terrortámadását radikális iszlamisták hajtották végre, de meg kell találni az ötletgazdákat és azokat, akik hasznot húztak a förtelmes bűncselekményből – jelentette ki hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Mi a reakciód?
👍tetszik
4
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
21
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához