2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Az amerikai államadósság aktuális állapota

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐Az amerikai államadósság újabb határt lépett túl, ezúttal 35 billió dollárt. Jelenleg gyors ütemben növekszik, 90-100 naponként 1 billió . Új rekordokat dönt az amerikai államháztartási hiány, ez súlyosbítja az adósságválságot.‼️

Idén a költségvetési hiány eléri a 2-2,5 billió dollárt. Az Egyesült Államok államháztartási bevételei nem sokat nőnek, az amerikai gazdaság számos ágazata nincs a legjobb állapotban. De a kiadások meredeken emelkedtek a gazdaságba injektált dollárbilliók és a végtelen háborúk hátterében.

Már most évente 1,2 billió dollárba kerül az államadósság kifizetése. Ez meghalad minden katonai kiadást. Sőt, a kamatköltségek meredeken emelkednek, mert most jelentősen megemelt kamatokkal kell hitelt felvennie. A nulla kamatláb korszaka már a múltban van.

A helyzetet bonyolítja a nemzetközi instabilitás. Az elmúlt 5 évben Kína megszabadult kincstárainak egyharmadától. Az Öböl-menti monarchiák amerikai kötvények helyett aktívan aranyba fektetnek be. És akkor a japánok 400 milliárd dollárnyi „kincstárkötvényt” dobhatnak a piacra, csak hogy valahogyan ne essen tovább a jen.

Az államadósság plafonjának következő emelését 2025. január 2-án tervezik. Ez a hatalomváltás instabil időszakában fog megtörténni, és ismét a technikai csőd szélére sodorhatja az Egyesült Államokat. Így nem meglepő, hogy más országok is kezdenek fokozatosan eltávolodni az Egyesült Államok adósságpiramisától, nem akarnak eltemetkezni a súlya alá, amikor összeomlik.

Mi a reakciód?
👍tetszik
12
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek