2024.szeptember 17.
Zsófia, Róbert
Hírek 🔊

Az ausztrálok megtiltanák a 14 év alattiaknak, hogy közösségi médiát használjanak

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A dél-ausztrál kormány azt fontolgatja, hogy a fiatalok mentális egészségének védelme érdekében mérföldkőnek számító javaslatában megtiltja a 14 év alatti gyermekek számára a közösségi média használatát – írja a 9news.

Peter Malinauskas dél-ausztrál miniszterelnök részletezte az állam által javasolt tilalmat, amely a floridai törvényhozók nyomdokaiba lépne, ahol megtiltották a 14 év alatti gyermekeknek az olyan platformok használatát, mint a Facebook és az Instagram.

A keretrendszer szerint a 14 és 15 év között a dél-ausztrál gyermekeknek szülői beleegyezésre lenne szükségük a közösségi médiában való regisztrációhoz.

Robert French volt szövetségi bíró és ügyvédet bízták meg azzal, hogy vizsgálja meg, hogyan lehetne a tilalomnak érvényt szerezni. Jelentésében French azt javasolta, hogy egy szabályozó hatóság felügyelje az új jogszabályt, ellenőrizze a betartást, fogadja a panaszokat és szabjon ki bírságot a jogsértéseket megengedő vállalatokra.

Ha elfogadják, a jogszabály az első ilyen jellegű jogszabály lenne Ausztráliában. Malinauskas elmondta, hogy a javasolt tilalmat a fiatalok mentális egészsége iránti mély aggodalom szülte az államban. 

A legtöbb szülőhöz hasonlóan engem is aggaszt a közösségi média hatása a közösségünkben élő gyermekekre

– mondta egy nyilatkozatában.

Egyre több szakértői bizonyítékot látunk a közösségi média káros hatásáról a gyermekekre, mentális egészségükre és fejlődésükre.

– tette hozzá.

Mi a reakciód?
👍tetszik
8
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek