2024.április 28.
Valéria, Péter

Az EU Tanácsa végül jóváhagyta, hogy az Európai Békefenntartási Eszköz, más néven az “Európai Békealap” keretében 1 milliárd eurót különítsenek el rakéták és 155 mm-es lövedékek vásárlására Ukrajna számára.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
eucouncil logo socmed

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Lőszerek és rakéták közös uniós beszerzése Ukrajna számára: A Tanács 1 milliárd eurós támogatásról állapodott meg az Európai Békefenntartási Eszköz keretében.

A Tanács a mai napon az Európai Békefenntartási Eszköz keretében 1 milliárd euró értékű támogatási intézkedést fogadott el, amely tovább erősíti Ukrajna képességeit és ellenálló képességét függetlenségének, szuverenitásának és területi integritásának megvédésében, valamint a polgári lakosság védelmében a folyamatban lévő orosz katonai agresszióval szemben.

A támogatási intézkedésből az ukrán fegyveres erők számára 155 mm-es kaliberű tüzérségi lövedékek és – igény esetén – rakéták szállítását fogják finanszírozni, amelyeket az uniós tagállamok közösen fognak beszerezni az európai védelmi iparból.

“A mai döntés egy újabb jelentős lépés az Ukrajna számára biztosított további lőszerek szállítása érdekében. Az ukrán fegyveres erőknek jelentős mennyiségű lőszerre van szükségük az ukrán nép és terület védelméhez. Gyorsan szükségük van rá. A meglévő lőszerkészletekből történő gyors lőszerellátásról szóló korábbi döntésünkkel együtt 2 milliárd eurót ajánlunk fel erre a célra, amivel az Ukrajnának nyújtott uniós katonai támogatás teljes összege 5,6 milliárd euróra emelkedik.” – tette hozzá. – Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője

Forrás:@DDgeopolitics

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához