2024.május 14.
Bonifác, Gyöngyi

Nem lepődtünk meg: több mint 200 NGO tiltakozik az EU külföldi ügynökökről szóló törvénye ellen

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
pexels dušan cvetanović 12541596

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Aggódnak amiatt, hogy mi derülhet ki?

Az NGO-k arra figyelmeztetnek, hogy az EU külföldi ügynökökről szóló törvénye „elhallgattathatja a kritikus hangokat” – írta meg az Euractiv. A több mint 200 NGO egyenesen Ursula von der Leyennek küldött egy tiltakozó levelet, amelyben azt kérlelték az Európai Bizottságtól, hogy

ne terjesszen elő olyan új szabályokat, amelyek előírnák, hogy az NGO-knak nyilvánosságra kell hozniuk, ha finanszírozásuk az EU-n kívülről származik.

Arra „figyelmeztettek”, hogy a hasonló törvények „jelentősen korlátozzák a független civil társadalom mozgásterét, és eszközként használják őket a kritikus hangok elhallgattatására”.

A Bizottság várhatóan még ebben a hónapban javaslatot tesz egy új „demokráciavédelmi csomagra”, amely a brüsszeli korrupciós botrányra válaszul egy sor reformot fog meghatározni az uniós intézmények átláthatóságának javítása és a külföldi beavatkozás elleni küzdelem érdekében. 

A Bizottság egy új jogszabály előterjesztéséről beszélt, amelynek célja „az EU-n kívülről fizetett vagy irányított érdekképviseleti szolgáltatásokra vonatkozó közös átláthatósági és elszámoltathatósági normák bevezetése, a belső piac megfelelő működéséhez való hozzájárulás, valamint az uniós demokratikus szféra védelme a rejtett külső beavatkozástól”.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek