2024.június 13.
Antal, Anett

Az önkormányzati állások egyharmadát migránsoknak tartják fenn

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Hannover önkormányzata az újonnan meghirdetett állások egyharmadát kizárólag bevándorlók számára tartja fenn, hogy így növelje a migrációs hátterűek arányát a városban.

A hannoveri integrációs bizottság a közelmúltban célul tűzte ki az önkormányzatnál dolgozó, migrációs hátterű munkavállalók számának növelését, és egy határozattervezetet terjesztett elő, amely szerint „a cél öt éven belüli elérése érdekében az összes megüresedett álláshely 30 százalékát migrációs hátterű emberekkel kell betölteni. Ennek megfelelően az összes, újonnan felvett munkavállaló esetében a célszám 30 százalék”.

A város emellett egy, a migrációs hátterű fiatalokat célzó kampányt is szeretne elindítani, amelyben a hannoveri tanulmányi lehetőségeket hirdeti nekik.

A helyi iskolákban „sokszínűség napját” is tartanak majd, és a városban működő, migránsok tulajdonában lévő cégek számára díjakat osztanak ki – írja a Junge Freiheit című lap.

Alexander Graf Lambsdorff, a német szövetségi parlament szabaddemokrata képviselője bírálta az elképzelést, amely szerint az önkormányzati állások egyharmadát migránsok számára tartják fenn, azzal érvelve, hogy ez sértheti a német alkotmányt.

Forrás:Demokrata

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek