2024.április 19.
Emma, Malvin, Zseraldina

Az ukrán média azt kérdezi, “ki legyen a következő” az orosz író autójának felrobbantása után

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
assassination final

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Egy ukrán médiacsoport, közösen a BBC-vel, a Der Spiegel-lel és más nyugati médiumokkal, megkérdezte olvasóit, melyik orosz értelmiséget kellene meggyilkolni a Zakhar Prilepin autóját felrobbantó bombatámadás után. A Biden-adminisztráció zöld utat adott Kijev terrorkampányának.

Órákkal azután, hogy Zakhar Prilepin orosz író és aktivista majdnem meghalt egy autóba rejtett bomba felrobbantásakor, egy népszerű ukrán hírügynökség közvélemény-kutatást indított, amelyben megkérdezte olvasóit: “Ön szerint ki legyen a következő a propagandista söpredék orosz panteonjában?”

Eljött az idő a kormány háborús erőfeszítéseit támogató orosz értelmiségiek számára az UNIAN ukrán hírügynökség szerint. Egy autóba rejtett pokolgépes merényletet követően, amellyel Zakhar Prilepin orosz regényírót akarták meggyilkolni Oroszország Nyizsnyij Novgorod régiójában, a Telegram közönségének megszavaztatása után egy listát kaptak, amely azokat a prominens orosz személyeket tartalmazta, akiket meg kellene gyilkolni.

A Vlagyimir Putyin orosz elnök elleni két bejelentett gyilkossági kísérletet leszámítva Prilepin a harmadik legjelentősebb orosz, akit ukrán ügynökök általi merénylet célpontjául jelöltek meg. Az ő megbénítása a következő a sorban a Darija Dugina halálát okozó autórobbantásos merénylet után, amelyet apjának, Alekszandr Dugin orosz nacionalista filozófusnak szántak, és a Telegram egy népszerű csatornáját működtető Vladen Tatarsky-t bemutató nyilvános esemény elleni bombatámadás. Az UNIAN Telegram-bejegyzése kifejezetten Duginra, Tatarszkijra és Prilepinre utal.

A lehetséges célpontok között voltak más Telegram-csatornák üzemeltetői, az RT főszerkesztője, Margarita Szimonjan (durván “hódfalóként” emlegetik), Dmitrij Kiszeljov és Szergej Mardan orosz televíziós hírműsorvezetők és mások. Mintegy 50 000 Telegram-felhasználó vett részt a szavazásban e cikk megjelenéséig.

Az UNIAN-ról szóló ismertetőt tartalmazó oldal szerint az orgánum az amerikai Reuters és Bloomberg orgánumok “partnere az információterjesztésben és -cserében”, míg ügyfelei között olyan prominens külföldi orgánumok találhatók, mint a BBC és a Der Spiegel.

screen shot 2023 05 09 at 2.33.00 am

Az UNIAN a Volodomir Zelenszkij ukrán elnök és a neonáci Azov zászlóalj által régóta támogatott Ihor Kolomojszkij ukrán oligarchához tartozó 1+1 Médiacsoport tulajdona. A konglomerátum a TSN anyavállalata is, azé a TV Hírműsoré, amely nemrégiben pénzjutalmat adott a nácizmus leverésének május 9-i, éves moszkvai ünnepségén a Vörös téren elkövetett drónterrortámadásokért.

A Zakhar Prilepin orosz író elleni merényletkísérlet egybeesett az Ukrajnán belüli támadásokkal, amelyeknek 11 háborús kommentátor esett áldozatul, köztük Gonzalo Lira amerikai állampolgár. Az ukrán SBU hírszerző ügynökség május 4-én jelentette be, hogy elfogtak “egy másik ellenséges internetes agitátorhálózatot “.

Amerikai hírszerzéssel kapcsolatban lévő újságírók megpróbálták bebizonyítani az online influenszerek szándékát. Christo Grozev, az amerikai kormány által finanszírozott Bellingcat Oroszországgal kapcsolatos nyomozásokat vezető nyomozója azzal indokolta a St. Petersburg-i kávézó bombázását egy nyilvános rendezvény alatt, hogy a célpont egy “propagandista” volt.

Hasonlóképpen Sarah Ashton-Cirillo amerikai újságíró és a Demokrata Párt egykori tisztviselője, aki csatlakozott az ukrán fegyveres erőkhöz, filmet készített arról, hogy az ukrán hírszerző ügynökségek megvédték az amerikai Gonzalo Líra-t a képzeletbeli letartóztatástól ugyanezen okból. Míg az SBU csak elmosódott arcú képeket tett közzé nyilvánosan Líra-ról, Ashton-Cirllo valahogy képes volt cenzúrázatlan verziókat készíteni.

Eközben a Biden-adminisztráció zöld utat adott Ukrajna Oroszországon belüli terrorkampányához. A Vlagyimir Putyin orosz elnök elleni második merényletkísérletet követően Antony Blinken külügyminisztert megkérdezték, mi az Egyesült Államok véleménye az orosz területen belüli támadásokról. “Ezek olyan döntések, amelyeket Ukrajnának kell meghoznia arról, hogyan akarja megvédeni magát” – válaszolt Blinken.

A Nemzeti Gárda tagja, Jack Teixeira által kiszivárogtatott és most Amerika elsődleges hírszerkesztőségeinek iratszekrényeiben található, szigorúan titkos kincseinek feltehetőleg lassan már apadó anyagai között van egy dokumentum, amely az Egyesült Államok egy ukrán ellentámadással kapcsolatos sötét előrejelzéseit részletezi. Mivel a 2014 előtti terület visszafoglalására vonatkozó reményei halványulnak, Ukrajna hadjáratot indít, amelyben célzott merényletekhez folyamodik az Oroszországban élő leghangosabb kritikusai ellen, és eltünteti azokat, akik az államában maradtak.

Forrás:thegrayzone.com

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához