2024.május 2.
Zsigmond, Atanáz, Zoé

EGY KIRÁLYI AJÁNLAT: JULIAN ASSANGE LEVELE KÁROLY KIRÁLYHOZ.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
julian assange

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Őfelségének, III. Károly királynak,

Felségem megkoronázása alkalmából úgy gondoltam, hogy helyénvalónak tartom, hogy szívélyes meghívást intézzek Önhöz, hogy megemlékezzen erről a jeles alkalomról, és látogasson el saját királyságába, a királyságon belüli királyságába: Őfelsége Belmarsh-i börtönébe.

Bizonyára emlékszik egy neves drámaíró bölcs szavaira: “A kegyelem minősége nem megerőltető. Úgy hullik, mint az égből a szelíd eső az alant lévő helyre.”

Á, de mit tudna ez a bárd az irgalomról, ha az ön történelmi uralkodásának hajnalán számvetést kellene készítenie? Végül is, egy társadalom mércéje az, hogy miként bánik a foglyaival, és az önök királysága bizonyára kitűnt ebben a tekintetben.

Őfelsége Belmarsh-i börtöne a tekintélyes londoni One Western Way címen található, mindössze egy rövid rókavadászatra a greenwichi Old Royal Naval College-tól. Milyen kellemes lehet, hogy egy ilyen nagyra becsült intézmény viseli az Ön nevét.

Itt 687 hűséges alattvalóját tartják fogva, ami alátámasztja az Egyesült Királyság rekordját, mint Nyugat-Európa legnagyobb börtönnépességgel rendelkező országa. Amint nemes kormánya nemrégiben kijelentette, az Önök királyságában jelenleg “a börtönhelyek legnagyobb bővítése zajlik az elmúlt több mint egy évszázadban”, és ambiciózus előrejelzései szerint a börtönlakosság száma a következő négy évben 82 000-ről 106 000-re fog nőni. Ez aztán az örökség.

Politikai fogolyként, akit felséged kedvéért tartanak fogva egy zavarba hozott külföldi uralkodó nevében, megtiszteltetés számomra, hogy e világszínvonalú intézmény falai között tartózkodhatok. Valóban, az ön királysága nem ismer határokat.

Látogatása során lehetősége lesz arra, hogy a hűséges alattvalói számára készített kulináris finomságokból lakmározzon, napi két font bőkezű költségvetésből. Kóstolja meg a kevert tonhalfejeket és a mindenütt jelenlévő, állítólag csirkéből készült rekonstruált formákat. És ne aggódjon, mert ellentétben az olyan kevésbé jelentős intézményekkel, mint az Alcatraz vagy a San Quentin, itt nincs közös étkezés az étkezdében. Belmarshban a rabok egyedül étkeznek a cellájukban, így biztosítva a lehető legnagyobb intimitást az étkezéshez.

Az ínyencségek mellett biztosíthatom önöket, hogy Belmarsh bőséges oktatási lehetőséget biztosít az alattvalók számára. Ahogy a Példabeszédek 22:6-ban olvasható: “Neveld a gyermeket arra az útra, amelyen járnia kell, és ha megöregszik, nem tér le arról.” Figyeljék meg a kavargó sorokat a gyógyszerboltban, ahol a rabok összegyűjtik a receptjeiket, de nem a mindennapi használatra, hanem a “nagy nap” horizontot tágító élményeire – mindezt egyszerre.

Lehetőséged lesz arra is, hogy leród a tiszteletedet néhai barátom, Manoel Santos előtt, aki egy meleg férfi volt, akit a Bolsonaro Brazíliájába való kitoloncolással fenyegettek, és aki mindössze nyolc méterre a cellámtól egy ágyneműből formált durva kötéllel vetett véget az életének. Kiváló tenor hangja most örökre elhallgatott.

Ha tovább merészkedik Belmarsh mélyére, a legelszigeteltebb helyet találja a falakon belül: Egészségügyi ellátás, vagy “Hellcare”, ahogy a lakói szeretettel hívják. Itt csodálkozhatsz majd a mindenki biztonságát szolgáló, ésszerű szabályokon, például a sakkozás tilalmán, miközben a sokkal kevésbé veszélyes dámajátékot engedélyezik.

A Hellcare mélyén található Belmarsh, sőt, az egész Egyesült Királyság legfelemelőbb helye: a fenséges nevű Belmarsh End of Life Suite. Ha jól figyel, hallhatja a rabok “Testvér, itt fogok meghalni” kiáltásait, ami az élet és a halál minőségéről tanúskodik a börtönben.

De ne féljetek, mert ezeken a falakon belül szépséget is találhattok. Gyönyörködjön a szögesdrótban fészkelő festői varjakban és a több száz éhes patkányban, amelyek Belmarsh-ot hívják otthonuknak. Ha pedig tavasszal érkezik, talán még a börtön területén élő, szerencsétlen tőkés récék által szült kacsákat is megpillanthatja. De ne késlekedjen, mert a kiéhezett patkányok gondoskodnak arról, hogy életük múlékony legyen.🇬🇧

Forrás:southfront.org

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Ez rettenetesen megrázó írás. Nem tudom olvassa-e majd az új király, de ha mégis, akkor remélem a leghumánusabb módban érkezik rá válasz.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához