2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Bécs: megszüntetik az ovisok jelét, mert az kirekesztő

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A hagyományos értelemben vett anyák napját a bécsi óvodákban már régóta nem ünneplik, mert „már nem illik”. Hiszen előfordulhat, hogy valamelyik kisgyereknek az anyukája helyett is apukája van. Most, a „woke cenzúra őrülete” miatt egy újabb régi hagyományt törölnek el. Igen. Mert diszkríminatív. Az ovisok jele. 

Ház, alma, nyúl vagy gomba – a kicsik az óvodában generációk óta használják ezeket szimbólumokat, ott vannak a ruháikon, vagy éppen az öltözőszekrényeiken. A motívumok célja, hogy tájékozódást nyújtsanak azoknak a gyerekeknek, akik még nem tudnak olvasni.  Hogy minden kisgyerek megtalálja a saját ruháit, a saját szekrényét stb, könnyebben eligazodjanak. Ennek, a wokeizmusnak hála, most Bécsben vége lesz.

A bécsi óvodákból eltűnnek a ovisok jelei– írja a „Krone” újság. Hogy miért? A döntés célja, hogy megakadályozza a gyerekek diszkriminációját. „A célunk elkerülni, hogy a gyerekeket gondolkodás nélkül jelképekkel ruházzanak fel, vagy hogy a később érkező gyerekek olyan megmaradt szimbólumot kapjanak, amelyre nincs pozitív asszociációjuk” – mondta a döntést hozó hatóság, az MA 10.

És tovább: „Az új típusú címkézéssel elképzelhetőek kevert formák, fotókkal vagy mindenféle ötlettel ellátott nevek, amelyekkel a gyerek inkább tud azonosulni ellentétben egy olyan szimbólummal, amelyet nem ő választott.”

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
5
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
52
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek