2024.szeptember 17.
Zsófia, Róbert
Hírek 🔊

Bezárhat a brüsszeli Audi gyár – lázadnak a melósok

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Addig nem adják a kulcsokat vissza, amíg az alkalmazottak nem kapnak világos információkat a brüsszeli telephely jövőjével kapcsolatban.

Az Audi német autógyár egy belgiumi üzemének dolgozói mintegy 200 gépkocsikulcsot koboztak el, hogy megpróbálják rákényszeríteni a vezetőséget a telephely jövőjének tisztázására – írták vasárnap a helyi lapok.

A vállalat júliusban közölte, hogy a Brüsszelben található üzem bezárása nem zárható ki az ott gyártott elektromos Q8 e-tron SUV típusú járművek iránti gyenge kereslet miatt.

A telephelyen mintegy 3000 alkalmazott dolgozik, aggodalmukat fokozta, hogy az Audi anyavállalata, a Volkswagen múlt kedden bejelentette, hogy a következő években nem gyártanak több modellt Brüsszelben.

Az elkobzott gépkocsikulcsokkal összefüggésben a dolgozókat képviselő szakszervezet szóvivője elmondta, hogy a kulcsok biztonságos helyen vannak, és addig nem adják azokat vissza, amíg az alkalmazottak nem kapnak világos információkat a telephely jövőjével kapcsolatban.

Az üzem vezetősége azt közölte, hogy nem enged a zsarolásnak és a dolgozók akcióját elfogadhatatlannak tartja. Felszólították az érintett alkalmazottakat, hogy legkésőbb hétfőn délig minden elkobzott kulcsot juttassanak vissza eredeti helyükre.

Amennyiben nem tesznek eleget a felszólításnak, büntetőfeljelentést tesznek a vállalat elleni lopás és szabotázs miatt.

A vezetőség állítja, hogy a kamerák segítségével azonosítani tudják az elkövetőket, de reméli, hogy ilyen intézkedésekre nem lesz szükség, és hogy „a szociális párbeszéd konstruktív módon folytatódhat”.
 
A munkásokat képviselő szakszervezetek szeptember 16-ra nagyszabású tiltakozást jelentettek be.

Mi a reakciód?
👍tetszik
14
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek