2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Brüsszeli korrupciós botrány, n+1. fejezet: most 280.000 eurót találtak

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
f1308fde375947c0a5e89786af1d229e

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Tetemes summát találtak egy EP-képviselő fiánál.

Amikor a belga rendőrség a múlt hónapban a Katargate nyomozás részeként házkutatást tartott Maria Arena EP-képviselő otthonában, fiánál, Ugo Lemaire-nél is házkutatást tartottak. A nyomozók 280 ezer euró készpénzt találtak ott – derült ki a Le Soir szerdai számából. Egyelőre nem tudni, hogy a pénznek köze van-e a Katargate-hez.

Magára a házkutatásra július 19-én került sor. „A Katargate nyomozás keretében a nyomozási bíró látogatását követően ma megkértek, hogy legyek jelen a lakásomon” – mondta akkor az EP-képviselő. „Meggyőződésem, hogy a vizsgálat ki fogja mutatni, hogy semmilyen módon nem vagyok érintett ebben az ügyben”.

Eva Kaili, Marc Tarabella és Andrea Cozzolino európai parlamenti képviselők gyanúsítottak a Katargate-ként elhíresült brüsszeli korrupciós botrányban, Pier Antonio Panzeri volt képviselő pedig bűnösnek vallotta magát. 

Arenát a kezdetektől fogva megemlítették a nyomozásban Panzerivel való barátsága és a másik három gyanúsítottal való közeli kapcsolata miatt.

Emellett Michel Claise nyomozási bíró júniusban úgy döntött, hogy kivonja magát az ügyből, miután kiderült, hogy fia 2018 óta üzletet folytatott Lemaire-rel.

Maga Arena januárban lemondott az Európai Parlament emberi jogi bizottságának elnöki tisztségéről, miután a Politico feltárta, hogy nem tudott elszámolni a katari kormány által fizetett ingyenes repülőjegyekkel és egy luxusszállodában való tartózkodással. Tagadja, hogy köze lenne a Katargate-botrányhoz.

Forrás:mandiner.hu

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek