2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Dánia be akarja tiltani a Telegramot és a Signal chatet

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇰🇪🇺Az ország igazságügy-minisztere, Peter Hummelgaard azt mondta, hogy „nagyon szeretné” blokkolni a titkosított üzenetküldő szolgáltatásokat a bandákkal kapcsolatos, rohamosan növekvő bűnözés közepette.‼️

A végpontok közötti titkosított (E2EE) üzenetküldési szolgáltatások olyan jók lettek, hogy a hatóságok igyekeznek lépést tartani. A svéd és a dán hatóságok panaszkodnak, hogy egyre nehezebb utolérni a bűnözőket, mivel sokan titkosított üzenetküldő szolgáltatásokat használnak az újoncok eléréséhez – írja a bt.dk dán napilap.

Svédország igazságügyi minisztere szerint a bűnbandák tagjai az E2EE védelme alatt rejtőznek, gyengítve a hatóságok azon képességét, hogy megfigyeljék a bandákat.

Ezenkívül az olyan alkalmazások, mint a Telegram, megkönnyítik a fizetéseket, amelyek lehetővé teszik a bűnözők számára, hogy jobban megszervezzék magukat.

Eközben Hummelgaard dán igazságügyi miniszter azt javasolta, hogy az E2EE szolgáltatókra nehezedő nyomást még tovább növeljék az olyan népszerű alkalmazások, mint a Signal, a Telegram és a WhatsApp geoblokkolásával, hogy megakadályozzák a bűnözőket abban, hogy digitális menedéket élvezzenek.

Érdekes módon a dán frihedsbrevet.dk oknyomozó újságírói felfedezték, hogy a dán parlament legalább 70 képviselője maga is használ titkosított üzenetküldő szolgáltatásokat. Ironikus módon Hummelgaard azon E2EE platformok felhasználói közé tartozott, akiknek betiltását javasolta.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
5
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek