2024.május 3.
Tímea, Irma, Jakab, Fülöp

„Egyre menőbb a homoszexualitás a fiatalok körében” – Szekeres Éva a Kossuth Rádióban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
kossuth r

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Szekeres Éva, a vdtablog.hu nemrég indult tényfeltáró cikksorozatának szerzője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának volt a vendége, ahol az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kara „Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig” című kurzusáról és az arról készült cikksorozatról beszélt. A következőkben a műsor szemléjét olvashatják.

Szekeres Éva pedagógus és testvére azért jelentkeztek a kurzusra, mert érdeklődnek a gyerekvédelem iránt, és úgy gondolták, hogy hasznos ismeretekre tehetnek szert az online tanfolyam során. Ugyanakkor volt bennük félelem, hogy esetleg burkolt gender-érzékenyítéssel és a gyermekvédelmi törvény kijátszásával fognak szembesülni – és ez végül így is lett.

Gondosan csomagolt propaganda

A tényfeltáró cikksorozat szerzője Csete Beáta műsorvezetőnek elmondta, a kurzus valódi célja az lehet, hogy az általa érzékenyített szülők és pedagógusok majd saját maguk fogják továbbadni a gyerekeknek a tanultakat, ezáltal megkerülve a törvényi korlátozásokat. Szekeres a műsorvezető kérdésére válaszolva kijelentette,

míg az LMBTQ-kérdés egyáltalán nem való az iskolába, addig a gyermekvédelem igen, és a kurzus egyes részei kiválóan használhatóak mind egy szülő, mind egy pedagógus számára.

A képzést vezető oktatóról elmondta, egy korábbi interjúban azt állította, hogy a kormány a törvénnyel aktívan veszélyezteti a gyermeket, ám Szekeres Éva szerint az ilyen típusú szexuális edukációval érzékenyített szülők és pedagógusok jelentik a valódi veszélyt.

Valódi gyermekvédelem

Szekeres Éva szerint bár nehéz súlyozni, de a kurzus anyaga véleménye szerint nagyjából egyharmad részben jó és hasznos, azonban, mivel abszolút erős a motiváció a gender-érzékenyítésre (amelyet ravasz módon kevertek a valóban hasznos tartalmakkal), a maradék kétharmad teljesen elfogadhatatlan.

Kiemelte, a kurzus tananyagát a gender studies politikával átitatott „tudományága” alapján állították össze, ahol a normális szexuális orientációt, avagy a heteroszexualitást csak egynek veszik a számtalan más irányultság mellett, így sokkal nagyobb a hangsúly az LMBTQ-érzékenyítésen, mint a hasznos és pozitív gondolatokon.

„Tudományos tények”

Tényfeltáró cikksorozatunk szerzője szerint az általa hasznosnak vélt tananyagrész mögött releváns és értékelhető szakirodalom állt, kutatásokkal volt alátámasztva. Az LMBTQ-propagandával foglalkodó részek azonban mellőztek minden szakmaiságot, áltudományosak és félrevezetőek voltak. Példaként kiemelte, hogy

a homoszexualitás veleszületettségét cáfoló kutatásokról (mára már konszenzussá vált a tudományos körökben, hogy a hagyományostól eltérő nemi orientációk elsősorban környezeti és nem genetikai okokra vezethetőek vissza) egy szó sem esett a kurzus során.

A rádióadásból kiderül, hogy míg az LMBTQ-érdekérvényesítés színtereként a Pride-felvonulást emelték ki, addig a heteroszexuálisok számára nincs feltüntetve hasonló felület. Szekeres Éva felhívta a figyelmet arra a globálissá váló problémára, hogy az LMBTQ-közösségbe tartozás egyre inkább „menő” a fiatalok számára. Azok például, akik figyelemhiányban szenvednek, vagy önbizalomhiányosak, lelkileg sérültek, úgy érezhetik tudat alatt, hogy ezáltal figyelmet és törődést kaphatnak.

„Ráadásul Nyugaton már az LMBTQ-propaganda képviselőjének lenni remek karrierlehetőséget is biztosít”

– zárta az interjút a tényfeltáró sorozat szerzője.

Teljes rádióinterjút pedig itt hallgatható meg:

Cikksorozatunk első részét itt, míg második részét itt olvashatják

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. ,,Azok például, akik figyelemhiányban szenvednek, vagy önbizalomhiányosak, lelkileg sérültek, úgy érezhetik tudat alatt, hogy ezáltal figyelmet és törődést kaphatnak.” …ITT A LÉNYEG….labilis személyek, és ezt kellene minden embernek követni? Orvos kell nekik. Ennyi. Bár nem a fenti témába vág, ellenben már a szépkorúakra is kivetette a a 24. hu az ótvaros nyálkás nyelvét : https://24.hu/belfold/2022/02/14/szex-szerelem-idosek-nyugdij-tanc/ Egyszerűen ember esze áll meg, mit képzelnek ezek? Semmi sem szent? Sem nő, sem férfi, sem gyermek, sem idősek, sem keresztények, sem fehérek. Az ilyen lapokat be kellene tiltani.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek