2024.április 28.
Valéria, Péter

Oroszország visszavonja csapatait az ukrán határtól

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
orosz

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Nagyon úgy tűnik, hogy mégsem lesz háború, hiába sulykolta az ellenkezőjét az amerikai propaganda.

Oroszország visszavonja egyes csapatait az ukrán határ mellől – közölte kedden délelőtt a védelmi minisztérium alapján az Interfax hírügynökség. Ezzel együtt az ország más területén (például a Fekete-tengernél) továbbra is folytatódnak a nagyszabású hadgyakorlatok.

A BBC idézi Igor Konasenkov szóvivőt, aki azt mondta, hogy azok a délen és nyugaton állomásozó csapatok, amelyek befejezték a hadgyakorlatot, már felkészültek arra, hogy visszatérjenek a kaszárnyákba, és hozzátette, hogy a gyakorlatok a tervek szerint teljesültek.

A csapatvisszavonások bejelentésével egyidőben közleményt adott ki a Telegramon Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője, amelyben azt írta:

„2022. február 15-e úgy vonul majd be a történelembe, mint a nap, amikor a nyugati propaganda csődöt mondott. Megszégyenült és megsemmisült anélkül, hogy egyetlen lövés eldördült volna.”

A BBC hozzáteszi, hogy a csapatmozgatások híre nyugtatólag hatott a piacokra is: az orosz rubel az euróval és az amerikai dollárral szemben is erősödött.

Egy másik, fehéroroszországi közös hadgyakorlat február 20-án ér véget. A cikk megjegyzi, hogy jelenleg 130 ezer orosz katona van az ukrán határ közelében, ebből 30 ezer tartózkodik Fehéroroszországban.

 

Kiemelt képünk forrása: Anadolu Agency

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához