2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Érdekes helyről fúrják a szankciókat: egy német képviselőnő “orbáni” retorikával támad

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
760x0

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Erre nem voltunk felkészülve: Sahra Wagenknecht, a német baloldal párt öntörvényű képviselője megelégelte a “viseljünk két pulóvert” meg “zuhanyzás helyett tisztálkodjunk mosdókendővel” típusú jótanácsokat, és nyíltan támadásba lendült a kormány ellen. A szankciók nyomán a belső viták egyre fokozódnak a németeknél, komoly törésvonallá vált ez már a “Linke”-párton belül is.

A problémát végre a gyökerénél kell kezelni; véget kell vetni az értelmetlen szankcióháborúnak, és újra biztosítani kell a megfizethető energiaárakat!

Most akkor ez megint az „orbáni EU-s orosz trójai faló” vagy esetleg mégis a józan ész hangja?

Sahra Wagenknecht, a német Baloldal (Die Linke) öntörvényű képviselője ugyanis – német szemmel nézve – egészen meghökkentő és őszinte posztot kanyarított a Facebook-oldalára:

„Mennyire szakadhat el a valóságtól a politika? Miközben emberek milliói ülnek hideg lakásokban, nem tudják, hogyan jöjjenek ki a pénzükből, és min kéne még spórolniuk, a jól bebiztosított politikusok cinikus tanácsokat osztogatnak.”

„Winfried Kretschmann Baden-Württemberg zöld miniszterelnöke nagyszerű spórolási tippjei után, hogy zuhanyozás helyett használjunk mosdókendőt, és Gauck volt szövetségi elnök kérése után, hogy fagyoskodjunk a szabadságért, Wolfgang Schäuble most értékes tanácsokkal is szolgál a polgárok számára: két pulóver és tartalékgyertyák, ha elmenne az áram. Ne siránkozzon, és ne követelőzzön az államtól, inkább hagyja ki a nyaralást – folytatta a Bundestag volt elnöke. Eltekintve attól, hogy sokan már régóta nem engedhetik meg maguknak a vakációt, továbbra is felmerül a kérdés, hogy valójában miért kellene az embereknek egyre jobban visszafogniuk magukat. Azért, mert szövetségi kormányunk részt vesz abban a gazdasági háborúban, amely többet árt nekünk, mint Oroszországnak?

760x0b

„Mit segít két pulóver az ellen, hogy elveszítjük a jólétünket, és leépítjük a német ipart? A szakértői bizottság Scholz kancellár által magasztalt javaslatai mindenesetre senkit sem fognak majd megvédeni télen. Az egyszeri rezsitámogatás csak a töredékét kompenzálja a rendkívül megnövekedett gázszámlának. A gázárplafon pedig csak tavasszal jön, amikor már nincs fűtés. A nagy meghirdetett »kettős bumm« (Doppelwumms, azaz a tervezett német árstop és az energiaárak állami támogatása – a szerk.) a segítségért ebben a vészhelyzetben csak egy dolgot tesz: kétszer becsapja a polgárokat. A problémát a gyökerénél kell kezelni: véget kell vetni az értelmetlen szankcióháborúnak, és újra biztosítani kell a megfizethető energiaárakat!

Eddig ez Wagenknecht posztja. Hogy nem a levegőbe beszél, személyes, korlátolt mintavételezéssel (német, baloldali beállítottságú ismerősök alapján) azt is megállapíthattuk, hogy bizony saját köreikben is jelentős támogatásra lelt Wagenknecht vakmerőnek tűnő írása.

Mielőtt bárki azt hinné azonban, hogy Magyarország és benne a magyar kormány is végre (német) szövetségesre talált, sekély e kéj:

ugyanis az egyébként félig iráni származású képviselőnő ellen nyolc párttársa fegyelmi indítványt nyújtott be, amiért a hivatalos pártiránytól többször is eltérő véleményt

fogalmazott meg – legyen szó a koronavírusról vagy a migránsválságról (hoppá). Ráadásul szeptember végén, amikor a Bundestagban a szövetségi kormányt ugyanígy „gazdasági háború kirobbantásával” vádolta, és az ukrajnai háború miatt Oroszországgal szemben bevezetett szankciók leállítását kérte, még a kizárása mellett is aláírásokat gyűjtöttek párttársai.

A német Baloldal társelnöke, Amira Mohamed Ali ugyanakkor megnyugtat mindenkit, így bennünket is: mindent megtesz személyesen, hogy a párt ne szakadjon ketté. És azt is sajnálná, ha bárki is kilépne a pártból emiatt. 

760x0c

Bizony, mi is úgy látjuk, hogy hatalmas tragédia történne, ha ez a jó kis német baloldal szétforgácsolódna. De talán még nagyobb tragédia lenne, ha a magyar válogatott nem tudna győzni Luxemburg meg a görögök elleni barátságos meccseken november végén..!

Ugyanakkor igenis látszik, hogy a klasszikus német „fejjel a falnak” politika egyáltalán nem olyan elszánt és egységes, mint amennyire kifelé mutatni szeretnék magukat.

Megint nem(csak) igazunk van, hanem igazunk lesz?

Forrás:Kontra

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához