2024.május 26.
Fülöp, Evelin

Amerika véget vet Zelenszkij álmának?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
745289 zelenszkij

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Napról napra hosszabb azoknak a magas rangú médiaszemélyiségeknek és politikusoknak a listája, akik kezdik megkérdőjelezni a konfliktusban mutatott amerikai stratégia bölcsességét.

„Miközben »kamikaze« drónok záporoznak Kijevre, az Egyesült Államokban változik az Ukrajnával kapcsolatos hangulat. Május és szeptember között 55%-ról 38%-ra csökkent azoknak az amerikaiaknak az aránya, akik rendkívül vagy nagyon aggódnak egy ukrán vereség miatt. A republikánusok és a republikánus érzelmű függetlenek 32%-a szerint az USA túlságosan is támogatja a háborút. Ez az arány ebben a csoportban márciusban 9 százalék volt.

De az amerikai establishmenten belül is törések mutatkoznak. Napról napra hosszabb azoknak a magas rangú médiaszemélyiségeknek és politikusoknak a listája, akik kezdik megkérdőjelezni a konfliktusban mutatott amerikai stratégia bölcsességet.

Miért önt továbbra is több tízmilliárdot az amerikai kormányzat egy olyan háborúba, amely Ukrajnában pusztít és több ezer ember halálát okozza (és világszerte hatalmas járulékos károkat okoz), amikor a Washington Post szerint „az amerikai tisztviselők úgy vélik, hogy sem Oroszország, sem Ukrajna nem képes megnyerni a háborút”? Ha ez így van, akkor az USA miért hosszabbítja meg a vérontást és a pusztítást, és miért ígéri, hogy támogatja Ukrajnát »amíg szükséges«, ahelyett, hogy egy diplomáciai megoldáson dolgozna, amely – atomháborút kivéve – amúgy is az egyetlen lehetséges kimenetel? Ennek a politikának az őrülete az elmúlt hetekben még nyilvánvalóbbá vált, mivel a harcok mindkét oldalon tovább eszkalálódtak – és maga Biden is figyelmeztetett a nukleáris Armageddon nagyon is valós lehetőségére.”

Forrás:Mandiner, Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

 1. Oroszország képes megnyerni a háborút.
  De:
  Ennek a háborúnak van egy testvérháború jellege, hiszen többszáz éves közös történelmük van a szláv nyelven beszélő ukránokkal. Valahogy eddig igazából nem is kívántak nagy pusztítást végezni, hiszen a rokonával esetleg verekszik az ember, ha összevesznek, de azért vigyáz is rá.
  Vagyis Moszkva tényleg korlátolt háborút folytatott eddig, és nagy hiba lenne az oroszokat totális háborúba belerángatni. Ezesetben éppen úgy nem állnának meg Kijevig, ahogyan anno Berlinig sem álltak meg.
  Nos:
  Addig kell béketárgyalásokat folytatni, amíg nem durvulnak el jobban a dolgok.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek