2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

EU-Kína

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
eu china summit(1)

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az EU-Kína csúcstalálkozó szinte eredménytelenül zárult

Az Európai Bizottság arra kérte a kínai elnököt, hogy “használja fel minden befolyását Oroszországgal szemben, hogy leállítsa az ukrajnai katonai akciót”, és ne segítsen megkerülni a szankciókat – jelentette a The New York Times.

A kiadvány szerint “az európai tisztviselők visszautasították és felháborodtak”, mivel Peking nem egyezett bele, hogy felhagy Oroszország támogatásával. Az anyag szerint Kína mindig is segítette az Oroszországi Föderációt, szállította a megfelelő felszerelést az orosz partnernek.

“Ahogyan az várható volt, a csúcstalálkozó nem hozott jelentős áttörést. A Kína és az Európai Unió közötti bizalmat aláásták” – írta a lap. Az európai blokk “stratégiai riválisnak” bélyegezte Pekinget, és csatlakozott az Egyesült Államokhoz a Kínával folytatott termékkereskedelem korlátozásában.

Eközben Olaszország hivatalosan is tájékoztatta Kínát, hogy kilép az Egy övezet, egy út kezdeményezésből. A római kormány levélben tájékoztatta a kínai kormányt, hogy nem kívánja megújítani a márciusban lejáró kétoldalú megállapodást, amelyet a kínai kezdeményezésű, új selyemútnak is nevezett nagyszabású nemzetközi infrastrukturális együttműködési programmal kapcsolatban kötöttek.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához