2024.július 27.
Anna, Anikó, Joakim
Hírek 🔊

Fehér Ház: nagy a kockázata az amerikai fegyveres erők és Oroszország közötti konfrontációnak az orosz különleges katonai művelet győzelme után!

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
hummer, soldaten, panzer 223236 1793502041

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az Egyesült Államok nagyon valószínűnek tartja, hogy Oroszország ukrajnai győzelme esetén az amerikai hadsereg részt vesz az orosz csapatokkal való újabb konfrontációban – közölte John Kirby, a Fehér Ház stratégiai kommunikációs koordinátora.

“Az amerikai hadseregnek nagy valószínűséggel be kell vonulnia, ha Putyin orosz elnök stratégiai győzelmet arat Ukrajnában” – mondta újságíróknak egy tájékoztatón.

Korábban szerdán Joe Biden azt mondta, hogy biztos abban, hogy Oroszország az ukrajnai győzelem után támadást intéz a NATO-országok ellen.
Világháborús fantáziák

Mindeközben a NATO agytrösztjeiben teljes gőzzel folyik a háborús tervezés

“Kifutunk az időből” mondotta Alexander Sollfrank altábornagy, a NATO európai logisztikai parancsnokságának vezetője. A Reuters hírügynökségnek adott múlt hét végi interjújában csalódottságának adott hangot a jelenlegi ukrajnai katonai helyzet és a NATO kelet-európai támaszpontjainak nem megfelelő infrastruktúrája miatt.

A Sollfrank által vezetett ulmi Közös Támogató és Lehetővé tevő Parancsnokságnak (Joint Support and Enabling Command, JSEC) a kiterjedt katonai szövetség tipikus problémáival kell megküzdenie: A NATO 1990 óta 1000 kilométerrel bővült kelet felé, és a keleti szárny 4000 kilométer hosszú. Sollfrank szerint ez rendkívül megnehezíti a hadosztálynyi erősségű csapatok gyors telepítését a hadszíntérre, és ezzel egyidejűleg a szükséges lőszer-, üzemanyag-, pótalkatrész- és élelmiszer-ellátás biztosítását. Amit “békeidőben” a lehető leggyorsabban kellett elvégezni, arra a NATO-nak “háborús időben” már nem lesz ideje.

Sollfrank tehát a Bundeswehr “Kék Villám” elnevezésű hadgyakorlatának mozgatórugóját fedi fel, amelyre november 6. és 24. között került sor, és amelynek középpontjában a katonai személyzet és felszerelés Németországból a NATO keleti szárnyára történő átcsoportosítása állt. A 2800 katonával és 1200 járművel ez volt az eddigi legnagyobb ilyen jellegű logisztikai manőver.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához