2024.július 13.
Jenő, Henrik

Ez lehet Európa veszte Emmanuel Macron szerint

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
c1ce5de38b894b20a5de430db2307e7f

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

„Egyre bonyolultabbá válik a helyzet” a francia elnök szerint.

Emmanuel Macron francia elnök Európa és a Nyugat „meggyengülésének kockázatára” figyelmeztetett egy olyan nemzetközi kontextusban, amelyben a hatalmak közötti versengés egyre fokozódik. Ez a helyzet „inkább erősödött” és „egyre bonyolultabbá válik”, emellett 

magában hordozza a Nyugat és különösen Európánk gyengülésének kockázatát”

 – mondta az államfő a francia nagykövetek hétfőn Párizsban rendezett éves értekezletén. „Tisztán kell látnunk, anélkül, hogy túlzottan pesszimistává válnánk” – vélekedett Emmanuel Macron.

Beszédében kiemelt olyan jelenségeket, mint amilyen például „népességünk felhígulása” vagy „gazdaságunk a világkereskedelemben az új globális szereplők megjelenésének” következtében. 

Annak a nemzetközi rendnek a fokozatos megkérdőjelezése zajlik, amelyben a Nyugatnak meghatározó helye volt, és még mindig meghatározó” 

– tette hozzá. „Ez a megkérdőjeleződés a háború visszatérésének eredménye, különösen Európában az ukrajnai orosz offenzíva miatt, valamint az Ázsiától Afrikáig jellemző sérelmi politika erősödése miatt, amely kitalált vagy fantáziált antikolonializmusból és egy politikailag kihasznált Nyugat-ellenességből táplálkozik” – vélte a francia elnök. Megerősítette azon álláspontját, hogy „el kell kerülni a világ felosztását” az ukrajnai háború miatt, egy olyan időszakban, amikor egyes déli államok nem hajlandók elítélni Oroszországot. El kell „kerülnünk, hogy olyan narratíva alakuljon ki, amely azt hirdeti, hogy ez a ti háborútok, az európaiak háborúja, és minket nem érint” – mondta a francia elnök.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek