2024.szeptember 8.
Mária, Adrienn
Hírek 🔊

Ezt kell tudni Alex Soros hivatalos jövendőbelijéről

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Ahogy pár napja arról olvashattunk, Soros György fia megkérte még májusban Huma Abedin kezét New Yorkban. Abedin, Hillary Clinton külügyminiszter egykori munkatársa és Alex Soros, a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) elnöke tavaly ősszel találkoztak egy közös barátjuk születésnapi partiján, ahol gyorsan felfedezték, hogy kölcsönösen a politika és a közszolgálat iránt érdeklődnek.

Huma Abedin és a szélsőséges arabok

A különleges kapcsolatra vonatkozóan Eli Gold, a Gold Institute for International Strategy elnöke azt posztolta, hogy 

“mindig figyelek, amikor egy Amerika-ellenes kommunista kapcsolatba lép a Muszlim Testvériség egyik prominens tagjával.”

Az indiai származású muzulmán Huma Abedin a “Muszlim Testvériség” csoporthoz való kötődése miatt folyamatosan vádolják. Abedin 1976-ban született a michigani Kalamazoo városban. Édesapja, Syed Zaynul Abedin – indiai – és édesanyja, Saleha – pakisztáni – éppen az Egyesült Államokba emigrált, majd néhány évre a szaúd-arábiai Dzsiddába költözött. Szülei ezután ismét visszaköltöztek az Egyesült Államokba.

Korábban az amerikai képviselőház öt republikánus tagja, köztük Michele Bachmann volt elnökjelölt, azt állította, hogy Abedin családja kapcsolatban áll az egyiptomi Muzulmán Testvériséggel, és megkérdőjelezte, hogy a külügyminisztériumban betöltött magas szintű pozíciójával részt vesz-e egy aljas összeesküvésben, amelynek célja az Egyesült Államok károsítása az amerikai külpolitika befolyásolásával.

Azt az Alarabia News is tényként rögzíti, hogy Huma apja, Syed Zaynul Abedin nézetei Abu Hassan Nadwi ideológiájához, szerinte “történelmi tény, amit mindannyian hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni: a Próféta nem szállta meg Medinát, hanem a lakosok hívták meg, hogy menjen oda.”

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-1&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1610381844075220993&lang=hu&origin=https%3A%2F%2Ftuzfalcsoport.blogstar.hu%2F2024%2F07%2F17%2Fezt-kell-tudni-alex-soros-hivatalos-jovendobelijerol%2F125799%2F&sessionId=54c1b11b3f59b1c78586efcea8f5a27fa6d9bb22&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Ugyanezt a felhívást Abu Hasszán Nadwi a “Muszlim Testvériség” 1370-es egyiptomi ünnepségén mondta, amely egybeesett a csoport feloszlatásáról szóló döntéssel. Beszéde a következő címet viselte: “Már 50 éve szeretnék beszélni a Testvériséggel”. Beszédében azt mondta, hogy a kormány Isten ajándéka és a vallás céljainak elérésének eszköze. “A kormány nem maga a cél, hanem a hívások és a dzsihád normális eredménye” – tette hozzá.

Nadwi, aki a Muzulmán Testvériséget a legnagyobb kortárs iszlám mozgalomnak nevezte, amely a reformokért és a dzsihádért dolgozott, hozzátette: “nagy különbség van a szándékolt és a megmutatott cél között. Meg kell tisztítanunk az elménket, hogy csak a felhívásokhoz szólítsuk fel magunkat. El kell vezetnünk az embereket a sötétségből a fénybe, a tudatlanságból az iszlámhoz, a torz vallásoktól, a tisztességtelen rendszerektől és az ösztönös tanoktól az iszlám igazságosságához”.

Ez Zaynul Abedin életrajzának egy része, Huma apja, aki Clinton tanácsadója. A nő 1996-tól egészen 2016-ig Hillary mellett dolgozott, és vitákat váltott ki, különösen azután, hogy kinevezték az amerikai elnökjelölt kampányának igazgatójává. Obama elnök is megvédte őt.

Syed Zaynul Abedinnek és feleségének, Salehának négy gyermeke volt: Hassan, Huma, Mahmoud és Hiba. Az elsőszülött az Oxfordi Egyetem 1985-ben alapított intézetéhez kapcsolódó Oxford Center for Islamic Studies kuratóriumának tagja, testvére, a jelenleg New Yorkban élő Hiba Abedin mellett. Ő a “Muszlim Kisebbségi Ügyek” című magazin szerkesztőségének tagja volt, és nővérét, Humát követően vette át a posztot, aki 2008-ban csatlakozott Hillary Clinton csapatához.

A Clinton és Soros család kapcsolata

Clinton választási veresége volt a legutóbbi személyes csapás Huma számára, akinek akkori férje, Anthony néhány héttel korábban a DailyMail.com leleplezte, hogy hónapokig tartó online kapcsolatot folytatott egy 15 éves lánnyal, akivel több ízléstelen szexuális üzenetet küldött.

Mindez alig két évvel azután történt, hogy Anthony – akinek Humával közös fia van – kénytelen volt lemondani New York-i képviselői állásáról, amikor egy alsónadrágos fotó került fel személyes Twitter-fiókjára.

Azonban Hillary 2016-os sikertelen indulása során Huma talán először került kapcsolatba a Soros családdal – amikor kiderült, hogy György egyike annak az öt megadományozónak, akik minden 17 dollárból egyet az ő kampányára költöttek.

Huma neve már korábban is kapcsolatba került a Soros-klánnal, amikor 2016-ban kiderült, hogy Hillary kampánycsapatának egy másik tagjával e-maileket váltott egy vacsoráról, amelyet az akkori elnökjelölt, Soros Györggyel adott.

Az e-mailben Huma azt kérdezte Robby Mooktól, aki végül Hillary kampányát vezette, hogyan kellene eljárnia, ha George megkérné Hillaryt, hogy jelenjen meg az általa erősen támogatott America Votes nevű progresszív szervezet adománygyűjtő rendezvényén.

Robby ekkor így válaszolt: “Én ezt csak politikai okokból (azaz Soros boldoggá tételére) tenném”.

Hillary Clinton sikertelen kampánya óta eltelt években Huma továbbra is szorosan együttműködött vele – miközben több más, igen magas szintű barátságot is kötött, többek között a Vogue főszerkesztőjével, Anna Wintourral.

„Gratulálunk Huma Abedinnek és Alex Sorosnak!” – írta a Vogue magazin. A pár ugyanis a Vogue-nak kizárólagosan megerősítette, hogy eljegyezték egymást.

Az egykori Clinton tanácsadó azonban nem volt ennyire vonakodó a jövőre vonatkozó terveit illetően, 2022 októberében elárulta, hogy “nem zárja ki”, hogy esetleg a politikába lépjen.

Életemnek abban a szakaszában vagyok, amikor azt mondom: “Soha ne mondd, hogy soha” – mondta Huma a Macskák Kerekasztal című műsorában való szereplése során. ‘De én nem látom ezt.

‘Hosszú ideig az egyik – szerintem – legdinamikusabb politikus felesége voltam, aki sikeres volt. És egy másik politikusnak dolgoztam – ők a következő szintű köztisztviselők voltak a munkájukat tekintve’ – mondta volt férjéről, Weinerről és egykori főnökéről, Hillaryről.

Sokan meglepődtek 

A Redditen többen kétségbe vonják a kapcsolat valódiságát, felhívva a figyelmet a magas életkorbeli különbségre.

A X közösségi médiafelületen pedig arra hívják fel többen a figyelmet, hogy Maxwell Osborne és Alex Soros közös képei eltűntek az internetről.

A pletykák szerint Clintonhoz is közel álló Abedin mindenestre igazi politikai opportunista.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
4
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
21
😡dühítő
😂vicces
5
😂vicces
😮húha
6
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához