2024.szeptember 29.
Mihály, Gábor, Rafael Mirabella

Felgyújtott két lakóházat majd machetével felfegyverkezve tombolt a szír migráns Essenben

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

31 ember megsérült a tűzesetekben. A sérültek között nyolc súlyosan sérült gyermek volt, közülük kettő életveszélyes állapotban.

A bűncselekményről készült videók egyértelműen arra utalnak, hogy az elkövetőnek iszlamista indíttatásai voltak. A jelek egyértelműek:

Először is: a 41 éves szíriai az iszlamista támadásokra korábban jellemző módszereket alkalmazott: egy járművet használt fegyverként, majd egy machetével és egy hatalmas harci késsel támadott.

A szír terrorista a fejére kötött kendőt visel, testén pedig Palesztina színeit viselte.

Másodszor: a szíriai elkövető, ahogy a videókon látszik, egyfajta iszlamista harci öltözéket viselt, amikor elkövette a bűncselekményt. A homlokára fejpántként kötött palesztin fejkendőt viselt, ruháján pedig a palesztin zászló színeiben pompázó zászlók voltak.

Bátor helyi lakosok a támadót a támadás után egy udvaron elfogták, és videókon látható, ahogy a rendőrök kivont fegyverrel letartóztatják.

A NIUS beszámolója:

Essen-Altenessenben szombat este (szeptember 28-án) két lakóházban tűz ütött ki. Essen-Katernbergben egy szállító teherautó két üzletbe is belehajtott. A rendőrségnek sikerült egy gyanúsítottat a helyszín közelében elfognia. 30 ember megsérült.

17.10 körül a tűzoltósághoz és a rendőrséghez számos segélyhívás érkezett egy Pielstickerstrasse-i tűzesetről. Nem sokkal később a Zollvereinstrasse egyik épületében is tűz ütött ki. A tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet és ellátniuk a sérülteket. A 30 sérült között 8 súlyosan sérült gyermek volt.

Néhány perccel később a Katernberger Strasse és a Meybuschhof két üzletének ütközött egy teherautó. Mindkét tetthelyen anyagi kár keletkezett, de senki sem sérült meg.

Egy járőrcsapatnak sikerült egy gyanúsítottat a helyszín közvetlen közelében letartóztatnia. A gyanúsított egy 41 éves esseni szíriai férfi volt.

Az igazságügyi rendőrség átvette a nyomozást, és vizsgálja a bűncselekmények közötti összefüggéseket. A letartóztatott személy pontos indítékát is vizsgálják.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek