2024.április 29.
Péter, Katalin, Roberta

Felhívás: Ne feledjétek 2006. október 23-át! – Állítsunk emlékművet a gyurcsányi terror áldozatainak!

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
2006.oktober 23 szabadsag

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az első és egyetlen 2006-os emlékműterv

Ötletgazda, alkotó: Szilágyi Ákos

Tizenhét esztendő telt el 2006 óta. Azóta felnőtt egy új nemzedék, akik közül jövőre már többen szavazó korba lépnek. Közülük sokan nem is tudják, mi történt 2006. október 23-án, az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulóján. Azon a napon a Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök vezette hatalom rárontott saját nemzetére, terrortámadást indított az 50. évfordulón megemlékezőkkel szemben. Belelövetett a békésen ünneplők tömegébe, nem kímélve gyermekeket, családokat, idős embereket.

Több embert elhurcoltak a magukat rendőröknek álcázó terrorkommandósok, majd megkínozták, megalázták ezeket az embereket. Másoknak a szemét lőtték ki. Ketten ennek a terrorista attaknak a következtében életüket veszítették. Ha nem is akkor, hanem pár éven belül, de az akkor és ott szerzett mentális sokk, egészségügyi problémák vagy az abból adódó egzisztenciális hátrányok következtében. Egyikük, Nagy László volt, akinek a 2006-ban történt sérüléséről készült videó bejárta szinte az egész világot. Rá és a többi áldozatra emlékezve kíván emlékművet állítani Szilágyi Ákos, a Nemzet Zászlója az Andrássy Úton rendezvény ötletgazdája és szervezője.

Szilágyi Ákos az alábbiakat írta azzal kapcsolatban, miért látja szükségesnek ennek az emlékműnek a felállítását:

Véget ért egy emblematikus, 2006-os korszak. A Budaházy-féle Hunnia-per vádlottjai végül mind kegyelmet kaptak. Ezzel a feledés homálya felé indultak a 2006-os események és azok valós bűnöseinek elszámoltatása.

Szükségesnek tartottam tehát, hogy – a Hunnia-per kimenetelét már nem fenyegetve – mementót állítsunk annak, hogy 50 évvel a dicsőséges 1956-os forradalmunkat követően újra vér folyt a pesti utcán.

Az igazságszolgáltatás alapja a feledés elkerülése.

Várunk tehát minden, hasonlóan gondolkodót, akik osztják a fenti véleményt és a következőkben bemutatott emlékművet alkalmasnak tartják az emlékezés fenntartására. Kérjük, aláírasaikkal támogassák megvalósulását a Dohány utca bejáratánál.

További részleteket a felállítandó emlékművel kapcsolatban ide kattintva olvashatnak. Kérjük Önöket, minél többen osszák meg ezt az oldalt a közösségi médiában!

Aláírásukkal ide kattintva tudják támogatni a megvalósulást!

2006. október 23-a. Budapesten – 50 évvel a kommunista történetírás szerinti „októberi sajnálatos események” (azaz a XX. század világszinten is egyik legjelentősebb és legnemesebb forradalma) után – ismét folyt a vér a pesti utcán. Felhergelt és félrevezetett rendőrök brutális kegyetlenséggel verték szét az akkori legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz-KDNP békés megemlékezését az Astoria környékén. Az egyik áldozat szemét – vadállati kegyetlenséggel, szabályzat-ellenesen – a Dohány utca torkolatában gumilövedékkel lőtték ki a rendőrök. A lövést követő pillanat – ahogy az áldozathoz egy másik tüntető lehajol és karjába fogja – egy többrétegű szimbólum: mártírium, irgalom, testvériség, elnyomás, szabadság- és, igazságvágy, magyar sors. Ennek a pillanatnak, és ennek a szimbólumnak kívánunk egy emberléptékű szobor formájában emléket állítani az eredeti helyszínen. Amennyiben egyetért kezdeményezésünkkel, kérjük, aláírásával fejezze ki támogatását!  [Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket. Korábban már sikerült összegyűjteni 40 ezer aláírást a megújított Benes dekrétumok ellen. Ennek eredményeként egy petíciót is beadtunk a Strasburbg-i Parlamentbe egy világdemonstráció keretében. (VIDEÓ) Ennek a sikernek fényében indítjuk útjára ezt a petíciót.] Az aláírásgyűjtést az alábbi oldalon kezdtük meg.

Kérjük, támogassa aláírásával az emlékmű megvalósulását! Kattintson ide!

Forrás:Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek