2024.május 7.
Gizella, Gusztáv, Bendegúz

Putyin megölésére képeznek ki titkos ügynököket

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
ce72e55eebce4c5a8c8322c8bf77b80d

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Mikola (az igazi nevét biztonsági okból titkolják) az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának tisztje. Titkos oroszországi küldetésekre képez ki munkatársakat: szabotázsra, mérgezésre, merényletre. Azt állítja, hogy a felette lévő parancsnoki lánc nem tud a tevékenységükről.

A The Sunday Times tudósítója megérkezett a bázisra Mikola GUR-tiszttel, aki az ügynökök parancsnoka. Az újságírónak az utazás előtt ki kellett kapcsolnia a telefont, és a jeleket blokkoló csomagba tette.

Az újságíró megjegyezte, hogy a bázis légköre az első másodpercektől kezdve lenyűgözte. Egy tucat férfit és egy nőt látott. „Hihetetlenül fiatalnak és vékonynak tűntek”, miközben fegyverekkel gyakoroltak.

Mikola büszkén mutatta meg az újságírónak kis fém telitalálatokat Putyin elnök, Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter, valamint néhány orosz propagandista fényképeivel.

Ezt a helyet magam építettem, saját pénzemből

 – mondta, és hozzáteszi, hogy ez a hely hivatalosan nem létezik.

A kormány túl lassú és bürokratikus. Gyorsan ki kell képeznünk az embereket, és fel kell készítenünk őket. Nincsenek kormányzati szakosodott kiképzőtáborok olyan műveletekre, amilyenek ehhez a háborúhoz szükségesek.

Az év eleji optimizmus, hogy Ukrajna megfordította a háború menetét, és hamarosan kiűzi az orosz megszállókat, elszállt. A régóta várt ellentámadás nem hozott érdemi előrelépést. Ukrajna szövetségeseinek folyamatos pénzügyi és logisztikai támogatására már nem lehet számítani. 

A piszkos háború esélyt ad Ukrajnának arra, hogy kiegyenlítse az esélyeket – véli Mikola. Mikola nem volt hajlandó részleteket közölni az emberei által végrehajtott konkrét műveletekről az újságírónak. Annyit elmondott, hogy hamis papírokkal egy csoportot civilbe öltöztetve átdobnak a határon még annak a nap az éjjelén, amikor a riport készült. Mikola elismeri, hogy Ukrajna „nem tud versenyezni Oroszországgal az emberek és a fegyverek számát tekintve”.

Mi lenne, ha a nyugati fegyverellátás elapadna? – kérdezi a riporter Mikolától. 

Nem adjuk fel. Elvonulunk az erdőkbe, a hegyekbe, a mezőkre. Ez partizánháború lesz. Fegyvereket mindig találunk

– mondja a tiszt. Majd hozzáteszi, hogy a háború elején a kijevi repülőtér védelmére sem volt parancs, mégis megvédték. 

A kormány túlságosan szervezetlen volt az első időkben, és az emberek nem várták meg, hogy utasítást kapjanak, hogy megvédjék a hazájukat. Felvettük a fegyvereinket, és visszaszorítottuk az oroszokat.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek