2024.május 30.
Janka, Zsanett, Johanna, Nándor

Ferenc pápa: Legyen több gyermek!

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
pope francis gettyimages 461608174

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

„Szeretném felkérni Olaszországot: legyen több szülés és gyermek” – mondta Ferenc pápa rögtönzött beszédében, aki többször is nehezményezte, hogy Olaszországban „demográfiai tél” van tekintettel arra, hogy ott az egyik legalacsonyabb a születési arány világviszonylatban.

Ferenc pápa fokozott gyermekvállalásra és a bevándorlók befogadására buzdította az olaszokat vasárnap a dél-olaszországi Materában tartott szabadtéri misén.

A katolikus egyházfő egy olasz egyházi kongresszuson vett részt az olasz választások napján, s beszédében megpendítette a kampány kulcstémáit, bár a voksolást magát egy szóval sem említette annak ellenére, hogy az olasz püspöki konferencia korábban az urnák elé szólította a szavazópolgárokat.

Szeretném felkérni Olaszországot: legyen több szülés és gyermek” – mondta Ferenc pápa rögtönzött beszédében, aki többször is nehezményezte, hogy Olaszországban „demográfiai tél” van tekintettel arra, hogy ott az egyik legalacsonyabb a születési arány világviszonylatban.

Ferenc pápa az állandó vitatémának számító bevándorlással kapcsolatban felidézte, hogy a katolikus egyház ma tartja a migránsok és menekültek világnapját. Ebből eredően olyan „befogadó, testvéries jövőt” szorgalmazott, amelyben megvalósítják „Isten tervét”, s a migránsok, valamint az embercsempészek áldozatai békében és tisztességben élhetnek. Hozzátette, hogy „a bevándorlókat üdvözölni, segíteni, támogatni és integrálni kell”.

Forrás:Hirado.hu

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához