2022.december 2.
Melinda, Vivien, Aranka
English EN French FR German DE Hungarian HU Italian IT Russian RU Spanish ES
English EN French FR German DE Hungarian HU Italian IT Russian RU Spanish ES
English EN French FR German DE Hungarian HU Italian IT Russian RU Spanish ES

A német szociáldemokraták hétéves kortól biztosítanák a nemváltást a gyerekeknek

Facebook
Email
Nyomtat
Telegram
20210714transgender children gyerek nemvaltas sex4

A berlini szociáldemokraták szerint a szülők belegyezése sem lenne szükséges a nemváltáshoz. Az elképzelései szerint a hétéves korú gyerekek– ha szükséges, szüleik akarata ellenére – önállóan változtathatnának keresztnevükön és nemi besorolásukon.

Az SDP egyik berlini kerületének csoportja szerint már a hétéves gyerekek számára is lehetővé kellene tenni – akár szüleik akarata ellenére is –, hogy megváltoztathassák nemüket és keresztnevüket. Az önrendelkezési törvény jelenlegi tervezetében még az szerepel, hogy a kiskorúak 14 éves kortól dönthetnek a változtatásról, és kell hozzá a szülők beleegyezése is. Láthatóan az SDP-nek ez így nem volt elég, ezért  a Transz felszabadítás most nevet viselő javaslatukban már új ötletek szerepelnek. Példának okéért a transzgyermekek gyámjaival kapcsolatban is meg kellene vizsgálni azt a kérdést, hogy kötelezhetők-e arra, hogy részt vegyenek tanácsadáson – írja a Die Welt.


Till Randolf Amelung genderkutató az újságnak adott interjúban bírálta a a tervezetet. Véleménye szerint a gyerekeknél a nemekkel kapcsolatos kérdések ebben a korai életszakaszban még nem rögzültek, és sok kérdés még igen képlékeny bennük.

Amelung, aki maga is transznemű, azt gondolja, hogy azoknak a gyerekeknek, akiknek a nemváltás papíron a helyes út, fontos, hogy a terapeuták és a szülők is részt vegyenek a döntéshozatalban.

Ennek ellenére az SPD legújabb elképzelésében még a gyámok megválasztását is ahhoz kötné, hogy mennyire felkészültek a transzemberekkel kapcsolatos kérdéskörben.

forrás:Hiradó.hu

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Egy válasz

  1. Hm. Mivel senki sem ma határozza meg, hogy mikor érkezik erre a világra, és azt sem, hogy mikor távozik (ha öngyilkos lesz annak is oka, elrendeltsége van) ezért azt is el kell fogadnunk a Teremtőtől, hogy fiúnak vagy lánynak születtünk.
    Aki ezt nem képes felfogni annak nemváltás helyett elmeorvossal kell konzultálnia.

Vélemény, hozzászólás?