2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

Finnország-NATO

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
201223finlandphoto01

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐🇫🇮Nemrégiben írtunk arról, hogy az amerikai hadsereg Svédországban támaszpontokat épít ki, fegyvereket telepít és katonákat vezényel a még hivatalosan nem NATO-tag skandináv országba. Nos úgy látszik ugyanaz a forgatókönyv valósul meg Finnországban, ami viszont már tag. Miközben az Észak-atlanti Szövetség hónapról-hónapra közelebb kerül az orosz határhoz, valahogy nem látjuk ugyanezt orosz, vagy kínai részről Amerika határainál‼️

🇺🇸 🤝 🇫🇮 Az amerikai erők 15 katonai helyszínre jutnak be Finnországban, ahol a héten megkötött új védelmi megállapodás egyben utat nyit az amerikai katonai felszerelések országon belüli elhelyezéséhez is.

🔶️ „A mai nap csak a legújabb demonstrációja az Egyesült Államoknak a transzatlanti biztonság megerősítésére irányuló átfogó erőfeszítéseinek” – mondta Blinken, hozzátéve, hogy a Svédországgal és Dániával kötött hasonló megállapodások sorozata erősíti a szövetség pozícióját.

🔶️ A paktum lehetővé teszi az amerikai erők számára, hogy kizárólagos hozzáférést kapjanak a különböző helyeken előre elhelyezett védelmi anyagokhoz, „akadálytalan hozzáféréssel” ezekhez a tárolóhelyekhez.

🔶️ Azon helyszínek között, ahová az amerikai erők hozzáférést kapnak, van egy határőr bázis Ivalóban, az oroszországi megerősített Kola-félsziget közelében fekvő északi területen.

Forrás:stripes.com

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához