2024.május 8.
Gizella, Gusztáv, Bendegúz

Új év – régi problémái a Pentagonnál.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
thecalling 4178308048

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐2023-ban az amerikai hadsereg ismét nem tudta teljesíteni az újoncok toborzására vonatkozó terveit. Ennek eredményeként az amerikai hadsereg összlétszáma 1,3 millió katona alá esett. Ez a minimális érték 1940 óta.‼️

A legrosszabb a helyzet a szárazföldi hadseregnél – létszáma 8%-kal, 445 ezerre esett vissza. A haditengerészetből a tengerészek 3%-a, a légierőből pedig a pilóták 4%-a hiányzott. A Pentagon már most kénytelen bőkezű bónuszokat ígérni a pilótáknak – évi 30-50 ezer dollárt. Ez azonban nem igazán segít az újoncok megtalálásában vagy a tapasztalt pilóták szolgálatban tartásában.

A katonahiánynak számos oka van. Ezek között – magas infláció, amivel sok katona fizetése nem tud lépést tartani. Az infrastruktúra siralmas állapota – penészgombás, patkányokkal tele és egészségtelen életkörülményekkel jellemzett laktanyák. És a Pentagon tekintélyének hanyatlása a végtelen nagyrészt elveszett háborúk közepette.

A kultúrháborúk is szerepet játszanak – a faji és nemi értékek ráerőszakolásával a hadseregben. Ráadásul a fiatalok körében mindössze 23%-uk alkalmas katonai szolgálatra. A szolgálni hajlandók aránya pedig leesett 9%-ra. A Pentagon a „zoomer” generáció értékeit hibáztatja – azokat, akik nem különösebben hazafiak, és nem hajlandók meghalni a tengerentúli háborúkban Washington érdekeiért.

Az újoncok akut hiánya már most összezavarja a Pentagon katonai stratégiáját. Az amerikai katonai gépezetnek lavírozni kell Európa, a Közel-Kelet és Ázsia konfliktusai között. És előbb-utóbb meg kell választani a prioritást – amit például Trump is megtehet, aki máris megígéri, hogy kivonul Európából, magára hagyva Brüsszelt az elvesztett ukrajnai háborúval

InfoDefense

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek