2024.május 5.
Györgyi, Irén

Földi László: A NATO az amerikai külpolitika eszközévé vált

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
804157 stratega 0126

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Piros gomb, amerikai nyomulás, eszkaláció – milyen irányba mehet tovább a háború? A Stratéga vendége Földi László titkosszolgálati szakértő.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

A német külügyminiszter a minap kijelentette: az Európai Unió háborúban áll Oroszországgal. Földi László titkosszolgálati szakértő, a Védett Társadalom Alapítvány elnöke szerint ugyan ez nyugatról így néz ki, Moszkvából nézve viszont nem. A titkosszolgálati szakember szerint Oroszország nem háborúzik sem Európával, sem a világgal. Oroszország ukrán területek katonai megszállásával foglalkozik, nem a Nyugat elleni háborúval.

Földi szerint amit most látunk, az nem háború, hanem egy fegyveres konfliktus. Az első, de különösen a második világháború óta igazi háborúban a hátországot is támadják, a mostani helyzetben erről – szerencsére – nincsen szó. Földi szerint az eszkalációban a NATO, pontosabban a mögötte álló erők, például a nagy fegyverkonszernek érdekeltek, Oroszország aligha. Úgy látja, az eszkalációs törekvések mögött egy végiggondolt stratégia húzódik, amely Európa felosztását célozza. Ezzel viszont az a fenyegetés is fennáll, hogy egy komolyabb háború kerekedhet ebből, amelyben komolyabb fegyverek bevetésére is sor kerülhet. Rossz irányt vettünk – hangsúlyozza a szakember, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy erről egyre több katonai vezető beszél. További izgalmas részletek a videóban! 

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Igazából, már többen régóta tudjuk, hogy a Nato a DS magánhadserege. Csak most talán jobban látszik. Bár sztem még mindig sokaknak fogalmuk nincs miről is beszélünk.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához