2024.június 22.
Paulina, Tamás

Guatemala nemet mondott az abortuszra, az LMBTQ-lobbira és a homoszexuálisok házasságára

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
guatemala

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A guatemalai parlament elfogadott egy törvényt, amely szerint akár 25 év börtönnel is büntethetik az abortuszt. A jogszabály tiltja az azonos neműek házasságát, valamint a genderideológia iskolai oktatását is – írja az MTI nyomán a szentkoronaradio.com.

Az élet és a család védelméről szóló javaslatokat a konzervatív Viva Párt terjesztette elő, és a törvényhozók döntő többsége támogatta, köztük Alejandro Giammattei guatemalai elnök szövetségesei. A jogszabály azt követően emelkedik törvényerőre, hogy nyilvánosságra hozzák a hivatalos közlönyben.

Eddig öttől tíz évig terjedő börtönnel büntethették az abortuszt, ez emelkedik a változtatások után 25 évre. Kivételt csak az az eset képez, ha az anya élete veszélyben van.

A jogszabály azt is tiltja, hogy az iskolában a szexuális diverzitásról és a genderideológiáról oktassák a gyerekeket, illetve leszögezi, hogy a heteroszexuális az egyetlen normális nemi irányultság.

A törvényt – amelyet a nemzetközi nőnapon fogadtak el – egyaránt bírálják aktivisták és politikusok. Jordan Rodas emberi jogokért felelős ombudsman jelezte, hogy megtámadja a jogszabályt, mert szerinte sérti az emberi jogokat, valamint több nemzetközi egyezményt, amelyet Guatemala is ratifikált. Továbbá néhány törvényhozó azzal érvelt, hogy a törvény gyűlöletkeltő, homofób és igazságtalanul bünteti a nőket – számolt be az MTI.

 

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek