2022.május 17.
Paszkál, Ditmár, Rezeda

Gyerekeknek szánt műsorban népszerűsíti a transzneműséget a Discovery – Dr. Tóth Máté az Agendában

644446 dragq
Az M5 Agenda című műsorának kedd esti adásában Dr. Tóth Mátét, a Védett Társadalom alapítvány Budapest Bizottságának vezetőjét kérdezték a Discovery streaming szolgáltatásának legújabb műsorával kapcsolatban, amely a transzeműséget igyekszik népszerűsíteni a fiatalság körében.

A Drag Generation (Drag Generáció, a drag az LMBTQ-szlengben azokat a szinte meghatározhatatlan nemi identitással rendelkező férfiakat jelöli, akik szeretnek sokak számára visszataszító módon, női ruhákban és erős sminkben tevékenykedni) című dokumentumfilm öt transznemű gyermek és családjaik történetét dolgozza fel.

A műsor célja nem titkoltan a transzneműségég népszerűsítése a fiatalság körében.

Dr. Tóth Máté jogászt, a VDTA Budapest Bizottságának vezetőjét kérdezték az esettel kapcsolatban, aki elmondta, hogy a Discovery új sorozata egyértelműen a gyermekeket és a kiskorúakat célozza, ami emiatt politikai propagandának minősíthető. Tóth szerint a műsor nem csak a kisiklott identitású szereplői révén kapcsolódik a fiatalkorúakhoz, hanem

„kimondottan azt a fiatal generációt célozza érzékenyítő, szimpátiát gerjesztő céllal, akik a leginkább kitettek ezeknek a veszélyeknek és a saját identitásukban kisiklathatóak az egészséges fejlődés útjáról”

– zárta gondolatait a Budapest Bizottság vezetője.

 

Az Agenda kedd esti epizódja itt tekinthető meg, Dr. Tóth Máté szereplését pedig az alábbiakban láthatják:

 

 

Kiemelt képünkön egy drag queen gyermek. Forrás: Mandiner

Vélemény, hozzászólás?