2024.május 1.
Fülöp, Jakab, Zsaklin, Jefte, József

Így tarolta le a NATO-lobbi a finn parlamentet

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
képernyőfotó 2022 05 05 12.55.01

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A finn parlamenti képviselők körében végzett felmérés szerint 117 képviselő támogatja az északi ország NATO-csatlakozását és 11 ellenzi. A média által folytatott, nyugati hátszelű befolyásolás nem csak a polgárság, de a politikai elit körében is sikeresnek bizonyult. Finnországban élő olvasónk gondolatai.

A finn média aknamunkája eredményes volt. Jelen cikk kiemelt képe a finn parlamenti képviselők között végzett felmérés eredményét mutatja, amely szerint Finnország NATO-csatlakozását a 200 főt számláló képviselőtestületből 117 fő támogatja (az ábrán kék színnel jelölve), 11 fő ellenzi (lila színnel jelezve), 31 fő nem tudott állást foglalni, tartózkodott (szürke), míg 41 képviselő még nem nyilatkozott a kérdésről. A felmérést a hs.fi nevű finn portál készítette, az eredeti cikk itt megtekinthető.

A NATO-csatlakozást ellenző 11 képviselő két kivételtől eltekintve mind a Vasemmistoliitto (Baloldali Szövetség) soraiból került ki.

Finnországban élő védőtársunk, Kádár György már korábban is írt arról, hogy a finn média hogyan befolyásolja a közvéleményt és fordítja azt Oroszország ellen és a NATO-csatlakozás mellé. Erről bővebben erre a linkre kattintva lehet olvasni.

A legnagyobb példányszámú finn napilap, a Helsingin Sanomat megszólaltatott egy, a NATO-csatlakozást ellenző képviselőt. A baloldali Anna Kontula azt furcsállotta, hogy a képviselőknek a rendelkezésére bocsátott, csatlakozási tervekkel kapcsolatos információk java része olyan, hogy azokkal érdemben nem lehet foglalkozni.

„Ezekben a szakértői beszámolóban is sok olyan dolog van, melyekről nem mondhattak semmit, mert azok titkosan kezelendők”

– tette hozzá a képviselőnő, majd megjegyezte, a megfelelő információ hiányában nem tud jól működni egy jogállam.

A demokrácia egyik fellegvárának tartott Finnországban komoly kérdéseket vetnek fel a különböző mechanizmusok és a NATO-párti média egész pályás letámadása. Hogy mindez hova fogja sodorni az északi országot, és inkább pozitív, vagy inkább negatív jövő vár rá, azt csak a későbbiekben fogjuk megtudni. A finn média ellentmondással teli működésével nem most foglalkozunk először, ebben a cikkben írtunk róla, hogyan torzítja az északi ország sajtója a Magyarországról kialakított képet.

 

 

Védőtársunk, Kádár György írása nyomán

 

Orosz csapatmozgások, közeledés a NATO felé – így manipulálja a lakosságot a finn média

 

 

Kiemelt képünk forrása: hs.fi

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához