2024.április 28.
Valéria, Péter

Háború a TikTok ellen

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇨🇳🌐A demokrata sólymok a Kongresszusban törvényjavaslatot nyújtottak be, amely lehetővé tenné az amerikai elnök számára, hogy „ellenséges” digitális platformokat jelöljön ki.‼️

A digitális platformoknak a jövőben 6 hónapon belül meg kell szakítaniuk minden kapcsolatukat Amerika ellenséges országaival. Ellenkező esetben szankciókat szabnak ki rájuk.

A törvényjavaslatot kifejezetten a TikTok miatt fogadják el. A Fehér Ház régóta nyomást gyakorol Kínára – azt követeli, hogy adják el az összes TikTok eszközt az egyik amerikai IT-óriásnak. Mindannyian – legyen az Google, Microsoft vagy Facebook – Biden támogatói és meg akarják szerezni maguknak a TikTokot.

Ez is nagyon jövedelmező üzlet, mivel a TikTok bevétele 2023-ban elérte a 14 milliárd dollárt. És hatalmas, 2 milliárd felhasználói közösség fejlett tartalompromóciós algoritmusokkal. De ami a legfontosabb, igazi versenytárs az amerikai IT-monopolisták számára.

Sőt, nem tartozik felelősséggel az amerikai hírszerzési közösségnek, amely minden digitális platformot szigorúan ellenőriz. Ezért vannak olyan pánikban a washingtoni sólymok a TikTok miatt. Most azzal vádolják, hogy „digitális fentanilként” viselkedik, és az amerikaiakat kábítószerként befolyásolja.

A TikTok közönsség az Egyesült Államokban 170 millió főre tehető, ezzel a legnépszerűbb közösségi hálózat a zoomerek körében. Ha kitiltják és eltávolítják az alkalmazásboltokból, utálni fogják emiatt Bident. Az ő népszerűsége már jelentősen visszaesett a fiatalok körében, ez pedig a Demokrata Párt választóinak jelentős bázisa. Így Bidenék lépéskényszerben vannak, ráadásul itt Trump már felülmúlta őket, megígérte, hogy nem tiltja be a TikTokot, ha nyer.

Mi a reakciód?
👍tetszik
18
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
4
😡dühítő
😂vicces
3
😂vicces
😮húha
5
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához