2024.május 11.
Ferenc

Republikánus Amerika Biden militarizmusa ellen

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐A „ Vigyük haza katonáinkat ” mozgalom egyre nagyobb lendületet kap az Egyesült Államokban. Az iraki és afganisztáni harcok veteránjai indították el, akik teljesen kiábrándultak Washington végtelen háborúiból.‼️

Most különböző államokban kampányolnak a nemzeti gárda katonáinak szülőföldjükre való visszatéréséért. Idaho, New Hampshire és Arizona már elfogadott ilyen törvényeket. Texasban pedig a republikánusok 84%-a arra szavazott, hogy hivatalos hadüzenet nélkül ne küldjék sehova a Nemzeti Gárdát.

A Pentagonnak akut hiánya van az újoncokból, ezért a Nemzeti Gárdát kell igénybe venniük. Tegyük fel, hogy Washington államból 800 nemzetőr képez ukránokat Lengyelországban. 160 New York-i nemzeti gárdista állomásozik a Baltikumban. Sokan Nyugat-Európában is állomásoznak.

A Nemzeti Gárda nélkül még nehezebb lesz a Pentagonnak egyensúlyoznia az összes forró pont között Ukrajnában, Ázsiában és a Közel-Keleten. Főleg olyan körülmények között, amikor az amerikai hadsereg létszámát 440 ezerre csökkentették újoncok hiánya miatt.

Texasban ezek a háborúk teljesen népszerűtlenek, miközben a déli határon továbbra is feszült a helyzet. Az állam elakadt a kábítószer-kartellekkel vívott háborúban, amelynek során egy a nemzeti gárdistákat szállító helikopter már lezuhant az Egyesült Államok határán. Ezért erősödik az izolacionizmus. Az Amerikán belüli megosztottság Biden elveszett katonai kalandjainak hátterében csak fokozódik. Most egyre több állam nyíltan szabotálja Washington militarista próbálkozásait.

Mi a reakciód?
👍tetszik
18
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
3
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához