2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

Hollandiában musical készül Soros György életéről

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
soros the musical

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Soros: a musical

Nem mindennapi színházi előadásról szóló hirdetésre bukkantunk. Hollandiában musical formájában viszik színpadra Soros György milliárdos spekuláns életét. A darabot 2023. március 4-étől játsszák majd

„A The Making of Soros the Musical betekintést nyújt a spekuláns, milliárdos és filantróp Soros György életébe, akivel szemben a (szélső)jobboldal és a (szélső)baloldal egyaránt bizalmatlan. Vidám kísérlet arra, hogy megértsünk valamit a pénz és (esetleg) a jó világából. Vagy a gonoszéból. Vagy mindkettőből egyszerre” – szól a színdarab beharangozója. Így folytatják: „Amelyben legalább néha valaki önfeledten dalra fakad. Ez a politikai aktivista, akinek több pénze van, mint amennyit meg tud számolni, meg akarja változtatni a világot, de jó szándékát nem mindenki érti. A kereszten kellene lennie? Ismerd meg az emberiség megmentőjét és ellenségeit.”

A milliárdos spekuláns életét színre vivő „Mugmetdegoudentand” (Aranyfogú szúnyog) nevű társulategy sajátos amszterdami „kulturális kollektíva”, amely több mint harmincöt éve készít színházi- és alkalmanként televíziós műsorokat. A csoport új holland repertoárt hoz létre, amely „személyes hangon írja le a korszellemet”, mottója: „itt és most”. A Mugmetdegoudentand művészeti csapatát Joan Nederlof, Lineke Rijxman és Marcel Musters alkotják. A társulat politikai beállítottsága munkásságuk alapján baloldali, hiszen Lineke Rijxman holland színésznő, egyben a Soros musical rendezője 2021-ben például Happy Hour címmel készített egy „komikus és kíméletlen” színházi előadást a populizmusról.

Az előadás videós beharangozója itt érhető el:

A videóból ugyan nem derül ki sok minden a musicalről, de feltűnik benne egy gyíkfejű ember. Minden bizonnyal azért, mert egy képtelen konspirációs teória szerint a világot valójában gyíkemberek irányítják. feltehetően az előadás szerzői így akarják kigúnyolni a Soros Györgyöt övező, szerintük alaptalan elméleteket, melyek jelentős része egyébként tényeken alapul, csupán azzal próbálják elaltatni az emberek figyelmét, hogy mindezeket egy kalap alá veszik a valóban őrületes feltételezésekkel.

A Soros musical lesz a társulat utolsó előadása, a Mugmetdegoudentand ugyanis 38 év után a színházi évad végén megszűnik. Az amszterdami kollektíva három művészeti alkotója az utóbbi években egyre inkább saját irányt vett. Kíváncsiak leszünk, hogy mégis mi a céljuk ezzel a színdarabbal. A leírás és a színészek politikai beállítottsága alapján véleményünk szerint a milliárdos spekulánst akarják felmenteni az általa a világ több táján okozott politikai és gazdasági káosz következményei alól. Amennyiben tévednénk, természetesen megkövetjük az érintetteket, de nem tartjuk valószínűnek, hogy mindezekért elítélnék Soros Györgyöt a holland művészek.

Forrás:Tűzfalcsoport

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Ehhez csak annyit: Amszterdamban minden drogot problémamentesen be lehet szerezni és büntetlenül fogyasztani is.
    Aki nekem Sorost “filantrópnak” nevezi, az már elásta magát mielött megszólalt volna.
    Gyurikám a minap Münchenben a Müszaki Egyetemen egy “érzékenyítö” összejövetelen igencsak rossz állapotban lépett fel.
    Hiradások szerint alig volt képes a szöveget a papírjáról érthetöen felolvasni…
    https://report24.news/george-soros-in-muenchen-sorge-um-gesundheit-wegen-starker-neurologischer-ausfaelle/

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek